Lauterbach'ı kaçırmayı planlayan İmparatorluk Vatandaşları hakkında yeni gelişme!

Lauterbach'ı kaçırmayı planlayan İmparatorluk Vatandaşları hakkında yeni gelişme!

Almanya'da Sağlık Bakanı'nı kaçırma ve darbe planı yaptıkları iddiasıyla tutuklu bulunan ve kendilerini İmparatorluk Vatandaşı (Reichsbürger) olarak tanımlayan sanıkların "terör örgütü kurmak" suçuyla yargılanacağı bildirildi.

Federal Savcılıktan yapılan açıklamada, geçen yıl Nisan ve Ekim aylarında tutuklanan ve halen tutuklu olan 5 zanlının duruşmasının Koblenz Yüksek Bölge Mahkemesinde yapılacağı ifade edildi.

Savcılığın iddianamesinde sanıklar, federal hükümete karşı darbe hazırlığı yapmak ve Sağlık Bakanı Karl Lauterbach'ı kaçırmayı planlamakla suçlanıyor.

Diğer üyeler şafak baskınıyla yakalanmıştı

İmparatorluk Vatandaşlarına yönelik Alman Anayasayı Koruma Teşkilatınca, Türk çoban köpeği olan "Kangal" ismi verilen ve "Kangal Operasyonu" kod adıyla yürütülen gizli soruşturma, Emniyet Müdürlüğü tarafından 7 Aralık'ta düzenlenen "Gölge Operasyonu" ismiyle şafak baskını düzenlenerek icra edilmişti.

Operasyonda 150'den fazla mekan basılıp aralarında tanınmış isimlerin de yer aldığı 54 şüpheli hakkında işlem yapılmış, 25 kişi de gözaltına alınmıştı.

 

Fotoğraf: Egor Myznik - Unsplash

HABERE YORUM KAT