Lauterbach’dan ‘Delta varyantı’ uyarısı!

Lauterbach’dan ‘Delta varyantı’ uyarısı!

Karl Lauterbach, Delta varyantının sonbaharda geri dönebileceğine karşı uyarıyor.

Federal Sağlık Bakanı Karl Lauterbach ( SPD ) pandeminin henüz bitmediği konusunda uyardı. İsrail’de yapılan bir araştırmaya göre Lauterbach, “Sonbaharda Omikron dalgasının geri gelmesi muhtemeldir. Hatta daha tehlikeli olan Delta varyantı bile geri gelebilir” dedi.

Endişe nedeni: İsrail’de yapılan bir araştırmada atık suları analiz edildi. Şu anda hâkim olan varyanta ek olarak delta varyantının da kalabileceği sonucuna varıldı. 

Lauterbach aşı stratejisini değiştirmek istiyor

Lauterbach, aşı üretiminde strateji değiştirmek istiyor. Ayrıca her iki varyanta karşı uyarıda bulundu: “Her iki varyanta karşı aşılara ihtiyacımız olacak. Pahalı bir sonbahar bizi bekliyor. Yaz aylarında bile dikkatli olmalıyız. Buna toplu taşımada ve uçakta maske takma zorunluluğu da dahil. Koronanın tarih olduğuna inanan herkes, sonbaharda bundan büyük pişmanlık duyacaktır” dedi.
 

Federal Meclis'te zorunlu aşılamanın uygulanamaması Lauterbach için hala ciddi bir hata. Lauterbach: “Aşı zorunluluğu çoğu şeyi kolaylaştırırdı. Birlik, aşı açığının önlenebilir ölümlere ve kısıtlamalara yol açması durumunda suçlu konuma düşecek. Partilerim taktik ablukası olmasa aşılama yürürlüğe girerdi” dedi

Haber Çeviri: Tuğba Ünal

Fotoğraf: AA

HABERE YORUM KAT