Lauterbach'dan 4'üncü doz aşı açıklaması

Lauterbach'dan 4'üncü doz aşı açıklaması

Sağlık Bakanı Karl Lauterbach şimdiden sonbahar korona dalgasına hazırlanıyor. Dördüncü enjeksiyona kimin ihtiyacı var?

2022 yazında koronada sakinleşme yok . Omicron varyantı BA.5, Almanya'daki enfeksiyon sayısının yüksek kalmasını sağlıyor. Ancak iyi haberler var: RKI'ye göre , varyantın kendisinin önceki varyantlardan daha şiddetli seyirlere neden olduğuna veya daha ölümcül olduğuna dair bir kanıt yok . Sonbaharda yeni bir güçlü dalgaya veya olası yeni varyantlara hazırlıklı olmak için Sağlık Bakanı Karl Lauterbach ve bakanlığında hazırlıklar devam ediyor.

Lauterbach Korona sonbaharında: Dördüncü aşı kimin için mantıklı ?

Bu hazırlıklar ayrıca RKI'nin de onaylayacağı yeni bir güçlendirici aşı kampanyasını içerebilir ve Lauterbach, virüse karşı korunmak için şimdiden başka bir güçlendirici aşı hakkında açıklamalarda bulundu. SPD politikacısı Die Zeit ile yaptığı röportajda , "Dördüncü aşı, şiddetli bir seyir riskini önemli ölçüde azaltıyor" dedi .

ABD ilaç ajansı FDA, aşıların BA.4 ve BA.5 omikron alt tiplerine adapte edilmesini önermiş olsa da, Lauterbach'a göre, Almanya'nın sonbaharda ilk olarak “Wuhan virüsüne dayalı” aşı ile aşılanması gerekiyor. 

Lauterbach, Zeit röportajında ​​“60 yaş üstü ve risk grubu üyeleri için beklemek açıkça çok tehlikeli” ifadelerini kullandı. . Ekim ayında hatırlatma dozunu olmuş olsalar bile, "bu insanlar Temmuz, Ağustos ve Eylül arasında köprü kurmak zorunda - ve şu anda çok yüksek sayıda enfeksiyon göz önüne alındığında üç ay içinde çok şey olabilir"  açıklamasında bulundu.

Gençlere dördüncü Korona aşısı mı? Lauterbach: "Sağlıklı iyileşenler şimdilik yok"

Lauterbach, yaşlılar, risk grupları ve risk gruplarının üyeleri için dördüncü aşıyı önermekte. Peki ya genç insanlar? “Sağlıklı nekahet çağındakilerin artık aşı olması gerekmiyor. Uyarlanmış aşıyı bekleyebilirsiniz," diyor Lauterbach, böyle bir aşının yalnızca ciddi bir hastalığa karşı iyi bir koruma sağlamayacağını, aynı zamanda genel olarak bir enfeksiyona karşı da koruma sağlayacağını umuyor.

Lauterbach, Die Zeit'e verdiği demeçte, "Sonuçta herkes kendisi için karar vermeli" dedi. Kendisi dördüncü kez aşılandı.

Fotoğraf:AA

HABERE YORUM KAT