Lauterbach uyardı! ‘Uzun Kovid’ hafife alınıyor

Lauterbach uyardı! ‘Uzun Kovid’ hafife alınıyor

Almanya Federal Sağlık Bakanı Karl Lauterbach, salgınla ilgili uyarılarda bulundu.

‘Uzun Kovid’ ile ilgili sorunların hafife alındığını belirten Lauterbach, Twitter’dan yaptığı uyarıda her korona enfeksiyonunun uzun süreli olabileceğini, hafife alınmaması gerektiğini, hatırlatma dozlarının yapılması gerektiğini söyledi.

Hürriyet Avrupa'nın Zeit Online’dan aktardığı habere göre Lauterbach  “Birçok vakayla ilgilenecek kapasiteye bile sahip değiliz” diyerek, Almanya’nın –yoğunluk durumunda- uzun süren Kovid-19 vakalarında birçok insana yardım etme kapasitesine sahip olmadığını belirtti.

Lauterbach’a göre, bazı korona enfeksiyonlarının uzun vadeli sağlık sonuçları sadece etkilenenler için değil aynı zamanda sağlık sistemi ve bir bütün olarak toplum için de bir sorun. Lauterbach, “Pek çok vakayla başa çıkacak kapasiteye bile sahip değiliz. Yeterli uzman doktor yok, yeterli tedavi yeri yok, henüz ilacımız yok. Gerçekten üstümüze bir şey geliyor. Uzun süren varyant ile ilgili sorunlar büyük ölçüde hafife alınıyor” dedi. Uzun süren Kovid-19 vakalarının aynı zamanda işgücü piyasasını da olumsuz etkileyeceğini ifade eden Bakan Lauterbach, virüse yakalananların pek çoğunun maalesef eski üretkenlik seviyelerine geri dönemeyeceğini belirtti ve aşı olma gerekliliğini yineledi.
Sigorta şirketi Techniker Krankenkasse tarafından yayımlanan sigortalı veri değerlendirmesine göre, 2020 yılında PCR testi ile Koronavirüs teşhisi konulan çalışanların yaklaşık yüzde 1’i, 2021 yılında uzun süren hastalık nedeniyle ortalama 105 güne kadar uzayan rapor aldı.

Yorgunluk, bitkinlik, nefes darlığı, hafıza sorunları, uyku bozuklukları, baş ağrıları ve kas ağrısı gibi semptomlar, koronavirüs enfeksiyonundan sonra ortaya çıkabilecek semptomlardan sadece birkaçı. Semptomlar birkaç hafta, hatta aylarca sürerse, ‘Uzun Covid’ veya ‘Post Covid’ olarak adlandırılıyor.

Fotoğraf:AA

HABERE YORUM KAT