Lauterbach uyardı... Birçok ölüme neden olabilir!

Lauterbach uyardı... Birçok ölüme neden olabilir!

Aşırı sıcaklar nedeniyle kırmızı alarmların verildiği Avrupa orman yangınlarıyla savaşıyor.

Aşırı sıcaklar, Avrupa’nın güneyini de etkisi altına almış durumda. Fransa ve İspanya'da çıkan orman yangınları, Avrupa'nın bazı bölgelerinde yetkilileri alarma geçirirken, kavurucu yaz sıcaklıkları ile birleşince binlerce insan evlerini tahliye etmek zorunda kaldı.

Orman yangınları son haftalarda başta Amerika, Fransa, Portekiz ve İspanya olmak üzere diğer Avrupa ülkelerinde de görülürken, Gironde bölgesinde cuma günü 7 bin 300 hektar ve dün yaklaşık 10 bin hektar yandı.

Yüksek sıcaklıklar sebebiyle İspanya ve Portekiz’deki orman yangınları, can ve mal kaybına neden olurken, İngiltere’de aşırı sıcaklar nedeniyle "kırmızı alarm" uyarısında bulunuldu.

Almanya'da durum ne?

Almanya'da yetkililer gelecek hafta için aşırı sıcak uyarısında bulundular. Hafta içinde sıcaklıkların 41 dereceyi bulabileceği, bu nedenle dikkatli davranılması istendi.

Sağlık Bakanı Karl Lauterbach, "Bu sıcak hava dalgası birçok ölüme neden olabilir." dedi.

Alman Tabipler Birliğinin iklim değişikliği çalışma grubu başkanı Gerald Quitterer ise "Almanya'da aşırı sıcak eylem planı olan sadece birkaç belde var." diyerek birçok kentin aşırı sıcaklar karşısında hazırlıklı olmadığını ifade etti.

Yetkililer aşırı sıcaklar nedeniyle oluşabilecek yangın konusunda da uyarılarda bulundular.

Fotoğraf: Jonas Augustin - Unsplash

HABERE YORUM KAT