Lauterbach: Şiddetli korona dalgalarıyla karşı karşıyayız...

Lauterbach: Şiddetli korona dalgalarıyla karşı karşıyayız...

Federal Sağlık Bakanı Karl Lauterbach korona vaka sayılarının tekrar artmasından endişeli...

Federal Sağlık Bakanı Karl Lauterbach , Almanya'daki korona durumunda yaklaşan önemli bir bozulmadan bahsediyor . 1 Temmuz Cuma akşamı ZDF-heute dergisinde "Sonbahar ve kış aylarında ağır dalgalarla karşı karşıyayız" dedi . Bir uzman raporu gönderdikten sonra Lauterbach, Enfeksiyondan Korunma Yasası'nın yeni versiyonunu hızla uygulamaya söz verdi. İlkbaharda, kurallar ve düzenlemeler azaltıldı ve bazılarının süresi doldu. Mevcut ülke çapında yasal dayanak 23 Eylül'de sona eriyor.

1 Temmuz Cuma günü, bir uzmanlar komitesi, önceki koronadan korunma önlemlerinin etkinliği hakkında uzun zamandır beklenen bir raporu sundu. Buna göre maske takmak gibi koruyucu önlemler korona virüsüne karşı yardımcı olmaya devam edebilir. Ancak bilinen pek çok durumun arkasına uzmanlar soru işaretleri koymuş, yeterli veri olmaması nedeniyle güvenilir bir değerlendirme yapılamaz.

Çok sayıda vakanın olduğu sonbahar dalgası: Lauterbach daha sıkı koruyucu önlemler istiyor

ARD günlük başlıklarında Lauterbach, "Zor bir sonbahar olacak, hazırlanmamız gerekiyor" dedi . "Şu anda burada yayılan BA.5 varyantı ile büyük zorluklar yaşayacağımıza" inanıyor. Kritik altyapının aşırı yüklenmesine de yol açabilecek çok sayıda vaka bekliyor.

Lauterbach , ZDF'de pandeminin başlangıcında olduğu gibi bir sokağa çıkma yasağı hakkında : "Bunu tekrarlamayacağız." açklamasında bulundu.
 

Lauterbach, Adalet Bakanı Marco Buschmann ( FDP ) ile yaptığı gizli görüşmelere atıfta bulunarak ayrıntı vermek istemedi . 1 Temmuz Cuma günü zaten bir buçuk saatlik bir sohbete başlamışlardı. Lauterbach, "Bence hızlı olacağız," dedi. Önümüzdeki birkaç hafta içinde iyi bir enfeksiyon koruma yasası hazırlanacak.

Enfeksiyonların sayısı bir süredir tekrar artıyor ve daha bulaşıcı olan omikron alt çizgisi BA.5, enfeksiyon sürecine zaten hakim durumda. Bir ankete göre, Almanya'daki insanların neredeyse yarısı acil ve daha katı kurallardan yana. Fikir araştırma enstitüsü Civey tarafından Augsburger Allgemeine adına (2 Temmuz) yapılan bir ankette, mevcut korona önlemlerinin derhal sıkılaştırılması gerekip gerekmediğine olumlu yanıt verenlerin oranı yüzde 49'du. Yüzde 43 karşı çıktı, yüzde 8 kararsız.

Fotoğraf:AA

HABERE YORUM KAT