Laschet’ten itiraf gibi açıklamalar

Laschet’ten itiraf gibi açıklamalar

Almanya’da 26 Eylül’de yapılan genel seçimlerde tarihi bir yenilgiye uğrayan Birlik Partilerinin (CDU/CSU) başbakan adayı Armin Laschet, bu hezimette kendisinin de hatası olduğunu itiraf etti.

Alman Birinci televizyonunda (ARD) Sandra Maischberger’in kendi adı altında sunduğu programa katılan CDU Genel Başkanı Armin Laschet, sel felaketi sırasında birlikte ziyaret etikleri Erfstadt kentinde Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier konuşma yaparken, kendisinin arka planda başkalarıyla sohbet ederken gülmesinin büyük bir hata olduğunu belirtirken, “Ben hiç yapılmaması gereken hatalar yaptım. Orada gülmek hiç olmaması gereken bir şeydi. Konsantre olmam gerekirdi. Bugün bile hâlâ kendime kızıyorum. Hem de çok kızıyorum” dedi.

Armin Laschet, seçimleri kazanmak için kendisinin çok çaba gösterdiğini, ama seçim kampanyasını olumsuz etkileyen başka unsurlar olduğunu da söyledi.

Armin Laschet, ‘kardeş parti’ CSU Genel Başkanı ve Bavyera eyalet Başbakanı Markus Söder’in seçim kampanyası sırasında gereken desteği vermediği yönündeki suçlamalarla ilgili açıklamalarda bulunmadı. Ancak “Söder’in de başbakan adayı olmak istemesine şaşırdım. Zira bir yıl boyunca hep tam aksini söylemişti. Başbakan adayı olmayacağını yineleyip durmuştu” dedi. 

KAYNAK: HÜRRİYET AVRUPA-AHMET KÜLAHÇI

 

HABERE YORUM KAT