Laschet'in Türkçe bayram paylaşımı ırkçıları delirtti!

Laschet'in Türkçe bayram paylaşımı ırkçıları delirtti!

Kuzey Ren Vestfalya Eyaleti Başbakanı Armin Laschet, Almanya’daki Müslümanlara iyi, huzurlu ve sağlıklı Kurban Bayramı dilemesi sonrası ırkçılar hem Laschet'e hem de Müslümanlara hakaret ettiler.

Hristiyan Demokrat Birlik Partisi (CDU) Genel Başkanı ve CDU/CSU başbakan adayı Armin Laschet, Twitter’dan Kurban Bayramı’na ilişkin Almanca ve Türkçe paylaşımda bulundu. Dünyanın her yerinde Müslümanların bu günlerde Kurban Bayramı’nı kutladığına işaret eden Laschet, “Almanya’da yaşayan Müslümanlar da bizim bir parçamızdır. Hepsine iyi, huzurlu ve sağlıklı bayramlar diliyorum” ifadesini kullandı.

ekran-resmi-2021-07-23-15-51-01.png

Ancak Laschet’in bu paylaşımı, aşırı sağcıları rahatsız etti. Kuzey Ren Vestfalya Başbakanı Laschet’e hakaret eden aşırı sağcılardan bazıları Türkçe mesajı eleştirdi, bazıları da Kurban Bayramı’nı hayvan katliamı gibi gösterip Müslümanlara hakaret etti. Bir kullanıcı, “Almanya’da olduğumuzu biliyorsunuz değil mi?” derken, bir başkası “Bu, gülen Laschet, vahşi hayvan katliamı ve sapık kan oyunundan yana. Ve bunu da ülkedeki sadece bir azınlık grubun anlayacağı dilden duyuruyor” dedi. Kurban Bayramı mesajını hazmedemeyen bir başka takipçi de, “Lakabı Türk-Armin. Her yıl canlı yüz binlerce hayvanın öldürülmesinin tebrik edilecek bir yanı yok ve başbakan olmak istiyorsan Türkçe olmamalı” dedi. 

KAYNAK: HÜRRİYET AVRUPA-

HABERE YORUM KAT