Laschet intihal suçlamalarını kabul etti

Laschet intihal suçlamalarını kabul etti

Yeşiller Partisi Başbakan adayı Annalena Baerbock’tan sonra Birlik Partileri’nin (CDU/CSU) Başbakan Adayı Armin Laschet’in de bir kitabının bazı bölümlerinde intihal yaptığı olduğu ortaya çıktı.

Armin Laschet, geçmişte yaptığı hatayı kabul ederek özür diledi ve olayın tamamen incelenmesini istedi. Aynı zamanda Kuzey Ren Vestfalya Eyalet Başbakanı olan Armin Laschet, 2009’da piyasaya çıkan ‘Yükselen Cumhuriyet-Bir fırsat olarak göç’ adlı kitabının bazı bölümlerinde yaptığı alıntıların kaynağının gösterilmediğini belirtti. Alman Haber Ajansı’na konuşan Laschet, “Daha başka hatalı bölümlerin olup olmadığının ortaya çıkarılması için kitabın incelenmesini istedim” dedi.

 

urn-newsml-dpa-com-20090101-210730-99-619360-large-4-3-39.jpeg

Laschet, kitaptaki hataların sorumlusunun kendisi olduğunu ifade ederek, “Bunun için özür diliyorum. Çünkü eserleri yazarken itina ile yazmak ve telif haklarına saygı, bana göre diğer yazarlara karşı bir saygı göstergesidir” diye konuştu. Laschet’in kitabıyla, siyaset bilimci Karsten Weitzenegger’e ait bir kitap arasındaki paralellikler sosyal medyada gündem olmuştu. Laschet, kitabı Kuzey Ren Vestfalya eyaleti uyum bakanı olduğu dönemde kaleme almıştı.

KAYNAK: HÜRRİYET AVRUPA

HABERE YORUM KAT