Lambrecht eleştiri oklarının hedefinde

Lambrecht eleştiri oklarının hedefinde

Almanya'da Savunma Bakanı Christine Lambrecht'in devlet helikopteriyle yaptığı resmi ziyaretlere oğlunu da götürmesi tepkilere neden olmuştu. Bakan eleştirilerin ardından kendini savundu.

SPD’li Lambrecht’in geçen haftalarda Paskalya’dan önce bakanlığa ait helikopter ile Berlin’nden Ladelund’a gittiği ve bu resmi ziyarette 21 yaşındaki oğlu Alexander’ı da yanına aldığı ortaya çıktı. Anne oğul burada askere kısa bir ziyaret gerçekleştirdikten sonra tatil için yakındaki Sylt’e gitti. Alexander’ın kişisel Instagram hesabından helikopterde çekilmiş fotoğrafını paylaşmasının ardından Lambrecht’e ve koalisyon hükümetine tepkiler yükseldi.

Bakan dün saat 11’de bir kabine toplantısına katıldı. Ardından saat 16.30’da Federal Meclis’te kendini savundu. Bakan helikopter uçuşunu “tamamen yasal” olarak nitelendirdi. Ardından: “Özel hayatım ve oğlumla iletişim kurmak için çok az zamanım var” dedi.

Münih Uygulamalı Siyasi Araştırmalar Merkezi Direktörü Werner Weidenfeld: “Christine Lambrecht'in oğlunu iş gezilerine götürmesi, kabine üyesi olarak kendisine sunulan ayrıcalıkları kullandığının bir kanıtıdır” dedi.

Lambrecht, kendisine yapılan eleştirileri anladığını ve gelecekte daha farklı bir plan yapacağına dair söz verdi. Şansölye Olaf Scholz, Çarşamba günü Lambrecht ile birlikte yakın ve güvenle çalıştığını söyledi. 
 

HABERE YORUM KAT