Kuzey Ren-Vestfalya’nın sıra dışı sandık merkezi gündem oldu

Kuzey Ren-Vestfalya’nın sıra dışı sandık merkezi gündem oldu

Almanya’nın Kuzey Ren-Vestfalya eyaletinde yaşayan Sybille(67) ve Johannes Fabrizius(72) çifti, Pazar günü federal seçimlerde oy kullanmak için evlerinden çıkmak zorunda değiller. Çift oturma odalarını sandık merkezine çevirdi.

Emekli Johannes: “Pazar günkü seçimlerden önce sandalyeleri ve masaları düzenleyeceğiz ve beş kişilik seçim komisyonun oturacağı bir alan düzenleyeceğiz” dedi.

500 seçmenin kayıtlı olduğu apartmanda, yaklaşık 250 kişi gelip oy kullanacak, kalan kişilerin ise mektup yoluyla oy kullanması bekleniyor. Ayrıca eyalette ikamet eden insanların yaklaşık yüzde 20’si oy kullanma hakkına sahip değil.

344 numaralı seçim bölgesinde insanların oy kullandığı restoran kapandığından beri insanların oy kullanacak başka alternatifi yoktu. Johannes: “O zaman, karım ve ben yardım etmeye karar verdik. 2009’dan bu yana oturma odamız bir sandık merkezi ve bölge sakinleri evimize oy kullanmaya geliyorlar.” dedi.

Ayrıca çift bunun, seçim günleri insanlarla tanışmak için harika bir fırsat olduğunu belirtiyor. Eyaletteki tek sıra dışı sandık merkezi çiftin evi değil. Köln’ün 20701 numaralı seçim bölgesinde yaşayanlar Mohr fidanlığındaki bir serada, çiçekler ve saksılar arasında oy kullanıyorlar. Bavyera’daki Bergkamen diğer sıra dışı seçim bölgelerinden birisi. Orada, seçmenler Bayernalm’da(65 metrekare) rüstik bir atmosferde oy kullanabilirler.

Artı49 Haber Merkezi
Haber: Tuğba Ünal

HABERE YORUM KAT