Kuzey Ren-Vestfalya'daki binlerce öğrenci yalnızlıkla mücadele ediyor

Kuzey Ren-Vestfalya'daki binlerce öğrenci yalnızlıkla mücadele ediyor
Almanya'nın en kalabalık eyaleti olan Kuzey Ren-Vestfalya'da yapılan bir araştırmaya göre binlerce öğrenci pandemi sonrası artan yalnızlıkla baş etmeye çalışıyor.

Almanya'da Kuzey Ren-Vestfalya Eyalet Hükümeti tarafından yaptırılan araştırmaya göre, her beş gençten biri kendini çok yalnız hissediyor.

Yaşları 16 ile 20 yaşları arasındaki gençler arasında yaygın bir yalnızlık sorunu var. Özellikle sekizinci sınıf öğrencileri arasında bu durumun daha belirgin olduğu ortaya çıktı.

MADDİ SORUNLAR YALNIZLIK HİSSİNİ ARTIRIYOR

Araştırmanın sonuçlarına göre, mali sorunları olan gençlerin yalnızlık çekme olasılığının diğerlerine göre daha yüksek olduğu belirlendi.

Araştırmanın yazarlarından Prof. Dr. Maike Luhmann, yalnızlık hissi yaşayan öğrencilerin uzun vadeli olumsuz etkilerle karşılaşabileceği vurguladı. Bu duyguların, gençlerin kendilerini daha fazla izole etmelerine ve yalnızlıklarını daha da kötüleştirmelerine neden olabileceği belirtildi.

ARTI49