Kuzey Ren-Vestfalya'da uyuşturucuya bağlı ölümlerin sayısı rekor seviyede!

Kuzey Ren-Vestfalya'da uyuşturucuya bağlı ölümlerin sayısı rekor seviyede!

Kuzey Ren-Vestfalya (NRW) Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre eyaletteki uyuşturucu ölümlerinin sayısı rekor seviyeye ulaştı.

NRW'de 2020 yılında 401 kişinin uyuşturucu nedeniyle hayatını kaybettiği biliniyor. Geçtiğimiz yıl ise yaklaşık 700 kişi uyuşturucu kullanımından dolayı öldü. Bu rakamlar bir yıl içinde yüzde 73'lük bir artış olduğunu gösteriyor.

Eyalet Kriminal Polis Ofisi, uyuşturucuya bağlı ölümlerin son 20 yılın en yüksek seviyesinde olduğunu söyledi. NRW'da 2000'den bu yana en düşük sayı, 2015'te görülmüş ve 182 kişi hayatını kaybetmişti.

2021 yılında görülen 593 uyuşturucuya bağlı ölüm sayısının ülke tarihindeki en yüksek rakam olduğu düşünülüyor. Daha önce 1992'de 514 uyuşturucu ölümü olmuştu. Uyuşturucu kullanımının yüksek olduğu 1970'li ve 80'li yıllarda bile 150'den daha az ölüm olmuştu.

2021'de, çeşitli ilaçlarla neredeyse tüm zehirlenme kategorilerinde artışlar oldu. Sağlık Bakanlığı'na göre, uyuşturucu ölümlerinin neredeyse yüzde 71'i uzun süreli kullanıcılardı.

 NRW İçişleri Bakanlığı artışın kısmen korona pandemisinden kaynaklanmış olabileceğini söyledi. Uyuşturucuya bağlı ölümlerdeki artış, internet üzerinden yasa dışı uyuşturucu kaçakçılığında yaşanan patlamayla aynı zamana denk geldi.   

Artı49                                                                                            Fotoğraf: Sasha Freemind - Unsplash

HABERE YORUM KAT