Kuzey Ren-Vestfalya'da rotavirüs alarmı!

Kuzey Ren-Vestfalya'da rotavirüs alarmı!

Kuzey Ren-Vestfalya'daki (NRW) sağlık yetkilileri halka rotavirüs hakkında acil bir çağrıda bulundu.

NRW'da koronavirüs pandemisi sürerken sosyal hayat normalleşmeye devam ediyor. Öte yandan farklı hastalık türleri artık daha sık ortaya çıkıyor.

Şu anda NRW'da özellikle çocuklarda gastrointestinal hastalıkların önde gelen nedenlerinden olan rotavirüs salgını yayılıyor.

Almanya'nın önde gelen sağlık sigortalarından AOK, 2022 yılının ilk yarısında 2021 ve 2020'ye kıyasla rotavirüs vakalarının arttığını bildiriyor.

Rotavirüsün belirtileri arasında ishal, kusma ve karın ağrısı bulunuyor. Hastalık özellikle bebekler ve küçük çocuklarda şiddetli seyrediyor. Robert Koch Enstitüsü bu nedenle vatandaşlara aşı öneriyor.

Virüse karşı aşı olmak dışında herhangi bir ilaç bulunmuyor. Uzmanlar, virüse yakalananlara yardımcı olan tek şeyin ishal ve kusmanın neden olduğu sıvı kaybını telafi etmek için çok su içmek olduğunun altını çiziyor. Aksi takdirde bebekler ve küçük çocuklar ölüm riski altında olabiliyor.

Aşıya ek olarak, hijyen önlemleri almak da rotavirüs enfeksiyonuna karşı koruma sağlıyor. AOK, NRW halkına el hijyenine dikkat etmelerini öneriyor.

Artı49                                                                                                            Fotoğraf: Nathan Dumlao - Unsplash

HABERE YORUM KAT