Kuzey Ren-Vestfalya'da bir kadının cevapladığı telefon 150 bin eurosuna mal oldu!

Kuzey Ren-Vestfalya'da bir kadının cevapladığı telefon 150 bin eurosuna mal oldu!

Kuzey Ren-Vestfalya'da yaşayan 72 yaşındaki kadın dolandırıcıların kurbanı oldu.

Kuzey Ren- Vestfalya polisi, neredeyse her gün telefon aramalarıyla yapılan dolandırıcılık vakaları bildiriyor. Örneğin, dolandırıcılar polis memuru gibi davranıp ve bir aile üyesinin karıştığı ciddi bir kaza numarası yapıyor. Hiçbir şeyden şüphelenmeyen vatandaşlar genellikle o kadar şaşkındır ki, dolandırıcılara çoğu kez sözde bir kefalet olarak veya sözde gerekli bir operasyon için birkaç bin euro gönderiyorlar.

Dolandırıcılar bu sefer de 72 yaşındaki kadından 150 bin euro para aldılar. Dolandırıcılar polis olduklarını iddia ederek aradıkları kadına çocuğunun bir araba kazasına karışıp birisinin ölümüne sebebiyet verdiği ve cezaevinde tutulduğu bu parayı göndererek kefaletle serbest bırakılabileceğini söylediler.

Şok olan 72 yaşındaki kadın polis olduğunu iddia ederek evine gelen kişiye önce parayı verdi ama sonra bir dolandırıcılık kurbanı olabileceğini düşünerek polise gitti.

Mettmann'daki müfettişler parayı alan genç kadının kişisel bir tanımını yayınladılar. 24-26 yaşlarında ve 1.60-1.65 metre boyunda olduğu söyleniyor. Tıknaz bir yapısı ve topuz yapılmış siyah saçları var. Mettmann polisi şimdi tanıklardan kanıt bekliyor.

Fotoğraf: Unsplash - alex_andrews

HABERE YORUM KAT