Kuzey Ren Vestfalya'da akıl almaz olay! Annesi 7 yıl boyunca...

Kuzey Ren Vestfalya'da akıl almaz olay! Annesi 7 yıl boyunca...

Atendorn kasabasında, 8 yaşındaki bir kız çocuğunun annesi tarafından 7 yıla yakın süre evde hapis gibi tutulduğu ortaya çıktı.

Almanya’nın Kuzey Ren Vestfalya eyaletine bağlı Attendorn kasabasında, 8 yaşındaki bir kız çocuğunun annesi tarafından 7 yıla yakın süre evde hapis gibi tutulduğu ortaya çıktı. Kız çocuğunun, büyükannesi ile büyükbabasının evinde kaldığı ve hiçbir şekilde dışarı çıkarılmadığı belirtildi.

Çocuğun evde sadece çocuk odasında yaşadığı ve buradan başka bir hayat bilmediği kaydedildi. Yapılan bir ihbar üzerine 23 Eylül’de polis ve gençlik dairesi tarafından kurtarılan çocuğun annesi, dedesi ve büyükannesi hakkında soruşturma yürütülüyor. Savcılık, polislerin almaya gittiklerinde çocuğun merdiven çıkmakta zorlandığını belirtti. İlk olarak sağlık kontrolleri yapılması için hastaneye götürülen küçük kız çocuğunun sağlık durumunun iyi olduğu tespit edilirken, cinsel istismar ve şiddete maruz kalmadığı açıklandı. Savcı Patrick Baron, çocuğun en son 1.5 yaşlarındayken dışarıya çıkarıldığını onun dışında dışarıdaki yaşamdan hiçbir şekilde haberi olmadığını belirtti. Çocuğun hastanede doktorlara, hayatında hiç araba, orman ve çimen görmediğini, ilk kez evden çıktıktan sonra bunları gördüğünü söylediği kaydedildi.

Kızın babasının İtalya’da yaşadığı belirtilirken, anne, ilk sorgusunda çocuğunu neden eve hapsettiğini açıklamadı. Aynı şekilde büyükanne ve büyükbaba da ifade vermedi. Serbest bırakılan üç yetişkin hakkında kişinin özgürlüğünü kısıtlama suçlamasıyla soruşturma yürütülüyor. Olay, ailenin bir akrabasının polise ihbarda bulunması üzerine ortaya çıktı. Velayet hakları annesinden alınan küçük kız, gençlik dairesi tarafından koruyucu aileye verildi.

Kaynak: Hürriyet Avrupa
Fotoğraf: Unsplash - vincentwac

HABERE YORUM KAT