Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'un eşi 1 yıl sonra ilk kez kamuoyu önünde

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'un eşi 1 yıl sonra ilk kez kamuoyu önünde

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'un eşi 1 yıldan uzun bir süre sonra ilk kez halkın önüne çıktı.

Kuzey Kore İşçi Partisi Merkez Komitesi'nin yayın organı Rodong Sinmun'a göre Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'un eşi Ri Sol-ju, 1 yıldan uzun bir sürenin ardından ilk kez görüldü. Devlet medyası, Kim Jong-un'un babasının doğum günü kapsamında ikilinin başkent Pyongyang'daki Mansudae Sanat Tiyatrosu'nda düzenlenen etkinliğe katıldığını duyurdu. Rodong Sinmun, çiftin sanat tiyatrosunda coşkuyla karşılandığını belirtti. 

aw245872-03.jpg

Ri Sol-ju, önceki yıllarda Kim Jong-un'a geniş kapsamlı etkinliklerde eşlik etmiş, ancak geçtiğimiz yılın Ocak ayından beri görülmemişti. Ri Sol-ju'nun yokluğu nedeniyle sağlığı veya olası bir hamileliği konusunda birçok iddia ortaya atılmıştı. Güney Kore Ulusal İstihbarat Servisi de Ri'nin Covid-19 ile ilgili endişeleri nedeniyle halka görünmekten kaçındığını ve çocuklarıyla zaman geçiriyor olabileceğini öne sürmüştü. 

aw245872-01.jpg

Şu ana kadar resmi olarak korona virüs vaka bildirmeyen ülkede sanat tiyatrosundaki etkinliğe katılanların maske takmadığı ve sosyal mesafe kuralını gözetmediği de dikkat çekti. 

FOTO:İHA

HABERE YORUM KAT