Kuzey Denizi'nde feci kaza!

Kuzey Denizi'nde feci kaza!

Gürleyen deniz ve metrelerce yükseklikteki dalgalar Almanya’nın Kuzey Deniz’i açıklarında bir tekneyi alabora etti. İki kişi kurtarıldı, bir kişi ise hala kayıp.

26 Ağustos 2021 akşamı kurtarma operasyonu: Ekipler dün gece Kuzey Denizinde tekneleri alabora olan iki genç denizciyi kurtarabildi. Fakat denizcilerin yanlarında olan bir kişi ise hala kayıp. Alman Gemi Enkazı Derneği’nin bildirdiğine göre, 20 yaşları civarında üç denizci Perşembe akşamı Almanya Langeoog adası civarında tekneleriyle alabora oldular.

Bir donanma kurtarma helikopteri, kazazedelerden biri olan genç kadınla saat 21.30’da ve iki adamdan biriyle yarım saat sonra karşılaştı. İkili halatlı vinçle kaldırılarak hastaneye götürüldü. Kurtarma ekibinin söylediğine göre, kurtarılanlar hipotermikti.

DEV DALGALAR KURTARMAYI ZORLAŞTIRIYOR

Yaralı denizciler başlangıçta kurtarma kontrol merkezini aramıştı, ancak acil durum çağrısını anlamak zordu. Bir cep telefonu konumundan sonra, birkaç kurtarma gemisi ve kurtarma helikopteri adadan konuma gitmek üzere ayrıldı. Kurtarma ekiplerine göre, dört metreye varan dalgalar arama çalışmalarını son derece zorlaştırdı.

Haber: Tuğba Ünal
 

HABERE YORUM KAT