Kurz siyasete veda etti

Kurz siyasete veda etti

Hakkındaki yolsuzluk iddialarıyla başbakanlıktan istifa eden Sebastian Kurz siyaseti bıraktığını açıkladı. "Masum" olduğunu tekrarlayan Kurz hayatında yeni bir sayfa açıldığını söyledi.

Avusturya'da hakkındaki yolsuzluk iddiaları nedeniyle başbakanlıktan istifa eden Sebastian Kurz "siyasete veda ettiğini" açıkladı. Başkent Viyana'da bir basın toplantısıyla kararını duyuran Kurz, Avustuya Halk Partisi (ÖVP) genel başkanlığını bıraktığını ve partisinin meclis grup başkanlığını da Cuma günü bırakacağını söyledi. Kurz kendisi için hayatında yeni bir sayfa açıldığını söyledi.

Kurz, kararının hakkında yürütülen yolsuzluk soruşturmasıyla ilgili olduğunu belirtti. "Suçlamalar, isnatlar ve sürece karşı kendini savunmak" zorunda kaldığı için "siyasete olan tutkusunun" azaldığını ifade etti. Masum olduğunu tekrarlayan Kurz "yıllar sürse de" günün birinde mahkeme önünde "kendi şahsına karşı suçlamaların basit ve etkili bir biçimde yanlış olduğunu kanıtlayacağı" günün gelmesini beklediğini belirtti.

İkinci gerekçe olarak yeni doğan oğlunu gösterdi

Kurz siyaseti bırakmasının ikinci nedeni olarak da geçen Cumartesi günü doğan oğlu Konstantin'i gösterdi. Kurz "Çocuğumun doğumunda siyasetin dışında da ne kadar güzel ve önemli şeyler olduğunu fark ettim" dedi. Gelecek yıl yeni görevlere kendini adamadan önce çocuğu ve ailesiyle zaman geçirmek istediğini belirten Kurz son 10 yılda siyasi faaliyetleri nedeniyle ailesini sık sık ihmal ettiğini söyledi.

Kurz basın toplantısını "oğlunu ve kız arkadaşını hastaneden alacağını" söyleyerek bitirdi.

Ekim ayında istifa etmişti

Kurz, 9 Ekim tarihinde görevini kötüye kullanma, rüşvet ve hükümet başkanı olarak rüşvetçilik suçlamaları nedeniyle başbakanlıktan istifa etmişti. Ardından milletvekili ve ÖVP meclis grup başkanı olarak meclise geri dönmüştü. Kasım ayı ortasında Avusturya parlamentosu soruşturma sürecinin sağlıklı yürüyebilmesi için dokunulmazlığını kaldırmış ve yolsuzluk soruşturması için yolu açık tutmuştu.

Haberin tamamını DW Türkçe 'den okuyabilirsiniz.

HABERE YORUM KAT