Kuraklık: Nienburg Bölgesinde su kısıtlamaları planlanıyor

Kuraklık: Nienburg Bölgesinde su kısıtlamaları planlanıyor

Su kısıtlaması Eylül ayının sonuna kadar geçerli olacak.

Kuraklık ve düşük yeraltı suyu seviyeleri nedeniyle, Nienburg bölgesi su tedbir olarak kısıtlamasına  gidecek.

Su dernekleri de tasarruf çağrısında bulunuyor.

24 santigrat derecelik bir sıcaklıktan, Nienburg bölgesindeki vatandaşların bahçelerini 11-19 saatleri arasında kuyulardan ve kamu kaynağından gelen suyla sulamalarına izin verilmeyecek.

Park, bahçe ve spor tesisleri gibi yeşil alanlar ile tarım ve ormancılık alanları da bu saatler arasında sulanamayacak.

Kış ve ilkbahardan gelen yağışlar, yeraltı suyu seviyelerini sürdürülebilir bir şekilde artırmak için yeterli olmadığı belirtilirken, kısıtlama Eylül ayının sonuna kadar geçerli olacak.

LÜNEBURG VE LÜCHOW-DANNENBERG DE ÖNLEMLER ALMAYI PLANLIYOR

Lüneburg bölgesi de benzer kısıtlamalar planlıyor. Lüchow-Dannenberg'de de su kullanımını kısıtlamak için genel bir kararname üzerinde çalışılıyor. 30 yıldan fazla bir süredir, Harburg bölgesi, tarım arazilerinin ve spor alanlarının öğlen 25'den akşam 12'e kadar 17 derecenin üzerindeki sıcaklıklarda güçlü güneş ışığında sulanamayacağına dair bir düzenlemeye sahipti. Bir sözcü, iklim değişikliğinin zeminine karşı, bölgenin yeraltı suyu stoklarını korumak için hangi düzenlemelerin gerekli olduğunu söyledi.

CELLE BÖLGESİ, ÇİM SERPME İŞLEMİNDEN VAZGEÇİLMESİ ÇAĞRISINDA BULUNUYOR

Celle bölgesi yönetimi, vatandaşları çimlerini mümkün olduğunca fıskiye ile sulamamalarını öneriyor. Bir çim fıskiyesi saatte yaklaşık 800 litre su tüketiyor,  bu oran bir kişinin bütün bir haftada tükettiği suya takabül ediyor.

Açıklamada, “Suyun büyük bir kısmı sıcakta buharlaştığından, çimler en azından sabahın erken saatlerinde veya akşamın geç saatlerinde sulanmalıdır. Vatandaşlar ayrıca yağmur suyu toplamalı ve kendi havuzlarının yeniden doldurulması gerekip gerekmediğini dikkatlice düşünmelidir” çağrısında bulunuldu.

ÇİMLERİN KAHVERENGİYE DÖNMESİNE İZİN VERİN

Aşağı Saksonya'daki su panoları da suyun kurtarılması çağrısında bulunuyor. Schüttorf-Emsbüren belediye hizmetlerine ve Bad Bentheim, Schüttorf, Salzbergen ve Emsbüren'in içme ve atık su derneğine göre, yeşil alanları ve bahçeleri sulamak ve havuzları doldurmak için içme suyu kullanılmamalıdır.

Özellikle akşam saatlerinde içme suyu çıkışı fırlıyor. Oldenburg-Doğu Frizya Su Birliği (OOWV) sözcüsüne göre, su basıncı Ganderkesee ve Emstek bölgesinde zaten dalgalanıyor. Normalde, Aşağı Saksonya'nın kuzeybatısında günde yaklaşık 220.000 metreküp tüketiliyor, ancak bu mevsimde tüketim 300.000 metreküpü aşıyor. Bu nedenle, OOWV çimlerin kahverengiye dönmesine izin vermeyi tavsiye ediliyor. Bir sonraki yağmurdan sonra, çimler hızla iyileştiğine dikkat çekiliyor.

Elbmarsch su kurulu alanında, su tüketimi son bir buçuk hafta içinde yüzde 50 oranında arttı, Elbmarsch su kurulunun genel müdürü Jürgen Lütgens, Aşağı Saksonya'daki insanları suyu idareli kullanmaları konusunda hassaslaştırmak istiyor.

Lütgens, "İçme suyu çimlere ait değil" uyarısında bulunuyor.

DİĞER BÖLGELER DE BUNU TAKİP EDEBİLİR

Aşağı Saksonya'nın ilçe ve şehirlerinin çoğunluğu henüz herhangi bir önlem almadı. Bununla birlikte, kalıcı kuraklık durumunda kısıtlama getirme hakkını saklı tuttuklarını, Diepholz, Schaumburg ve Osnabrück ilçeleri açıkladı.

Oldenburg bölgesi, Hunte'dan suyun belirli bir su seviyesinin üzerinde kullanılması yönünde tedbirler alacak.

Braunschweig şehri, sulama için sadece içme suyu kullanımını kısıtlayacağını açıkladı. Bu nedenle, kuyulardan gelen yeraltı suyunun, örneğin çimlerin serpilmesi için kullanılmaya devam etmesi muhtemeldir.

Alman Hava Durumu Servisi'ne (DWD) göre, son birkaç günün sıcak ve kurak havasının yeni haftada da devam etmesi bekleniyor. Birçok yerde maksimum sıcaklıklar 27 ila 29 derece arasında olacak. Perşembe günü, sıcaklıkların bazı bölgelerde 20 dereceye kadar düşmesi ve hafif sağanak yağışların mümkün olması bekleniyor.

HABERE YORUM KAT