Kuntz görevden alındı

Kuntz görevden alındı

Türkiye A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Stefan Kuntz, görevden alındı.

Alman teknik adamın ayrılığı, özellikle Ermenistan ile oynanan maçın 1-1 berabere bitmesinin ardından gündeme gelmiş ve Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) yönetimi tarafından NTV Spor'un 'son dakika' anonsuyla duyuruldu.

A Milli Takım, EURO 2024 Elemeleri D Grubu'nda 5. maçta sahasında Ermenistan ile 1-1 berabere kalmış, hazırlık maçında ise Japonya'ya 4-2 yenilmişti.

Kuntz, hazırlık maçı sonrası basın toplantısında bazı oyuncuları eleştirerek şunları söyledi: "Benim sorumluluk alanım oyuncular. Ben, oyuncularımdan bazı şeyleri beklerim. Oyuncular da A Milli Takım için yüzde 100'ünü vermeli. Ben milli oyuncuydum, Almanya’da oynadım. Alman hocası olarak Türk Milli Takımı başında kenardaysam, bu maçları kazanmak için oradayım. Tüm teknik ekibimle beraber çok fazla efor harcıyoruz. Bizim tek hedefimiz Türk Milli Takımı’nı geliştirmek. Bunun için gururluyuz. En çok canımı acıtan konu, oyuncularım %100’ünü vermiyorsa, bu canımı acıtıyor. Sahanın ortasında cevap verilir, röportajlarda değil."

"Taraftarın söylediklerini de Türkçemle anlıyorum. Geçen sene 4 maçı kazandığımızdan beri kimse hocayı korumuyor. Hep sorgulanan, soru işareti olan hoca! Ama kesinlikle konu bu değil. 20 maç yaptık, 5’ini kaybettik. Bunlar sıralamada üzerimizde olan takımlar. Üzerinde çalışmamız gereken başka konular."

Kuntz'un yerine kimin geleceği konusunda Abdullah Avcı, Fatih Terim, Sergen Yalçın gibi deneyimli teknik adamların adı geçiyor. Ek olarak, Fanatik gazetesinde yer alan bir haberde geçen sezon Adana Demirspor'u çalıştıran İtalyan teknik adam Vincenzo Montella ile görüşüldüğü iddia ediliyor.

HABERE YORUM KAT