Kuntz: "Bir Alman olarak Türk Milli Takımı'yla Almanya'da bulunmak ..."

Kuntz: "Bir Alman olarak Türk Milli Takımı'yla Almanya'da bulunmak ..."

A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Stefan Kuntz, bir Alman olarak en büyük isteğinin, Almanya'da düzenlenecek UEFA 2024 Avrupa Şampiyonası'nda (EURO 2024) Türk Milli Takımı'nın başında bulunmak olduğunu söyledi.

 

Stefan Kuntz, ay-yıldızlı ekibin EURO 2024 Elemeleri'nde 25 Mart'ta deplasmanda Ermenistan ve 28 Mart'ta da Bursa'da Hırvatistan ile oynayacağı karşılaşmalar öncesi Riva'daki Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'nde basın toplantısı düzenledi.

EURO 2024'e katılacaklarına inandıklarını belirten Kuntz, "Kesinlikle seneye Almanya'daki turnuvaya katılmamızı bekleyebilirsiniz. Bir Alman olarak Türk Milli Takımı'yla Almanya'da bulunmak en çok istediğim şey. Göreve geldiğimizden bu yana takım halinde iyi adımlar attık, gelişiyoruz. Ancak önümüzde atacağımız daha çok adım var. Burada FIFA sıralamasında bizden üstün takımları yenmemiz gerektiğini de biliyoruz. Hırvatistan iki büyük turnuvada son 4'e kalan takımlardan biri. Takımımızda bulunan oyuncular kalite ve performans olarak Almanya'ya gidebilecek seviyede. Aynı zamanda alacağımız skorlarla deprem felaketi nedeniyle üzülen insanlarımızın yüzünü güldürebilirsek, bu da bizi mutlu edecektir." ifadelerini kullandı.

"A Milli Takım'ı seçmeleri için büyük çaba sarf ettik"

Alman teknik adam, kadroya ilk kez davet edilen Schalke 04 oyuncusu Mehmet Can Aydın ay-yıldızlı ekibi seçimesiyle ilgili, "Mehmet Can ve Salih Özcan'ın yanına Ferdi'yi (Kadıoğlu) de ekleyebiliriz. A Milli Takım'ı seçmeleri için büyük çaba sarf ettik. Yönetimimizle konuştuğumuzda, ileriye dönük neleri daha iyi yapabileceğmizi görüştüğümüzde, bu konu önemli bir sıradaydı. Hamit (Altıntop) Bey de önceki zamanlarından çok iyi bilir. Federasyonun Avrupa büroları vardı. Biz de bu konu hakkında istişare ediyoruz. Hamit Bey'in ve benim çevrem olsun, federasyonun içinde farklı çevrelere uzanabilecek insanların yardımıyla bu tarz oyuncuları biraz daha rahat ve hızlı ikna edebiliyoruz. Böylece ileriye dönük oyuncuları keşfetmeye çalışacağız." şeklinde konuştu.

Mehmet Can'ın ay-yıldızlı ekibe alışması için süre gerektiğinin altını çizen Kuntz, "Mehmet Can bugüne kadar hiç Türk Milli Takımı düzeyinde oynamadı. Kampa dahil etmemizin nedenlerinden biri, bu aile ortamına biraz daha katkı sağlayabilmesi. Almanya 20 Yaş Altı Milli Takımı'nı seçip, kamplarına katılabilirdi ama onun çok net bir duruşu vardı. Bu da bizi sevindiriyor. Bu ayarda, kadromuza katabileceğimiz 17-18-19 yaşlarında çok yetenekli oyuncu var. Bunların üzerinde de çalışacağız. Üzerinde durabileceğimiz üç konu var. Birincisi; bu oyuncular milli takımda süreklilik görüyorlar. Burada bir oluşum bulunduğunu, teknik ekibe zaman verildiğini görüyorlar. Bu durum oyuncuları ikna ediyor. Almanya'da oynayanlar için bir faktör de gelecek kupanın Almanya'da olması. En önemlisi de tabii ki A Milli Takım." değerlendirmesinde bulundu.

Kuntz, sakatlığı nedeniyle aday kadrodan çıkartılan Tayyip Talha Sanuç'un yerine başka bir ismin davet edilmeyeceğini dile getirdi

 

HABERE YORUM KAT