Kuaför fiyatları artıyor: Saç kesimi yakında 100 Euro mu olacak?

Kuaför fiyatları artıyor: Saç kesimi yakında 100 Euro mu olacak?

Almanya’da birçok şey her geçen gün daha pahalı hale geliyor. Yakında kuaföre gitmek de mi daha pahalı olacak?

Almanya'daki sayısız kuaför salonunda her gün "Yıka, kes, fönle" sloganı kullanılıyor. Baden-Württemberg'de pandemi nedeniyle önce tüm dükkanların kapanmak zorunda kaldığı, ardından müşterilerin sıkı korona kuralları nedeniyle uzak kaldığı sıkıntılı yıllardan sonra, eyaletteki kuaförlerin durumu yeniden düzelmiş gibi görünüyor.

Erkek saç kesimi yakında 100 Euro mu olacak?

Bu konuyla ilgili uzmanlar şu açıklamayı yaptı: “Koronanın ilk ortaya çıktığı yılların sonuçları, kuaförlük ticaretinin satış gelişimine açıkça yansıyor. Satış vergisine tabi 51.482 kuaför şirketi 2020'de sadece 6,21 milyar Euro üretti. Bu da satışların bir önceki yıla göre yüzde 11,7 düştüğü anlamına geliyor. 2021 yılı için de böyle bir gelişme bekleniyor.”

Sonuç olarak bu dramatik gelişmeden müşteriler de fazlasıyla etkileniyor. Kuaförlük hizmetleri fiyatları geçen yıl yüzde 4,1 arttı. Bu artışın sonu şu anda görünmüyor. Saarland eyalet kuaför ve kozmetik loncasının genel müdürü Mirko Karkowsky, Saarbrücker Zeitung ile yaptığı bir röportajda, basit ve kaliteli bir erkek saç kesiminin yakında 100 Euro’yu aşabileceğini açıkladı.

Yönetim danışmanı Peter Zöllner tarafından yapılan “Prime Spot” hizmet karşılaştırmasına göre, müşteriler geçen yıl kadın kuaförlerine ortalama 66,31 Euro ödedi. Erkekler ziyaret başına 27,48  Euro ödüyor. 

Kuaförde yükselen fiyatlar: Sebepler bunlar

Kuaför fiyatlarının artmasının sebebi sadece pandemi değil. Ukrayna savaşı ile artan enflasyon oranının da bunda büyük bir etkisi var. Alman Kuaförlük Ticareti Merkez Birliği, indirimli mağazalar ve süpermarketlerdeki fiyat artışlarının yanı sıra enerji fiyatlarındaki artışların müşterilerde daha fazla azalmaya yol açacağından korkuyor.

Merkez birliği, "Bu nedenle kuaförlük ticareti, Korona krizinden sonraki ekonomik konsolidasyon için hükümetten KDV oranında bir indirim gibi sektöre özel sinyaller bekliyor." 

Haber Çeviri: Tuğba Ünal
Fotoğraf:Unsplash - mostafa_meraji

HABERE YORUM KAT