Krizdeki bankanın akıbeti belli oldu

Krizdeki bankanın akıbeti belli oldu

ABD'de bankacılık krizinde adı geçen First Republic Bank'ın kapatıldığı ve varlıklarının JPMorgan Chase Bank tarafından satın alınacağı açıklanıldı.

ABD'deki bankacılık sektörüne ilişkin kötü haberler arasında, First Republic Bank isimli bankanın iflas ettiği ve JPMorgan Chase Bank tarafından satın alınacağı duyuruldu.

Kaliforniya Mali Koruma ve İnovasyon Departmanı'nın bankayı kapattığı açıklamasında, bankanın 93,5 milyar dolarlık mevduatının ve varlıklarının çoğunun JPMorgan'a satılacağı belirtildi.

Bankanın el değiştirmesi FDIC'e 13 milyar dolara mal olacak. First Republic Bank, faiz oranlarındaki keskin yükselişin ardından ABD'de iflas eden üçüncü banka oldu. Bankanın hisse fiyatları, son çeyrek bilançosunun açıklanmasının ardından düştü ve kurtarma anlaşması umutlarının azalmasıyla daha da düşüş kaydetti.

Bu hafta Cuma günü, hisse fiyatları yüzde 50'den fazla düştü ve yıl başından bu yana yaklaşık yüzde 99 değer kaybetti. Bankanın 84 ofisi, el değiştirmesinin ardından JPMorgan Chase Bank şubeleri olarak faaliyetlerine devam edecek.

HABERE YORUM KAT