Kripto yeniden yükselişte: Bitcoin 30.000 dolar sınırını aştı

Kripto yeniden yükselişte: Bitcoin 30.000 dolar sınırını aştı

Kripto para birimi Bitcoin finans piyasalarında bir kez daha yükselişe geçti. Cuma günü, en eski ve en iyi bilinen dijital para bu hafta ikinci kez 30.000 ABD doları sınırını aştı.

Bitfinex ticaret platformunda bir Bitcoin için 30.260 dolar ödendi. Fiyatın en son Ağustos ayında daha yüksek olduğu görülmüştü. Ether ve Tether gibi diğer dijital para birimleri de yükseldi.

ABD PARA POLİTİKASI BİTCOİN’E OLAN İLGİYİ ARTIRDI

Bitcoin ABD para politikasına ilişkin açıklamalarla desteklendi. Perşembe akşamı, Federal Rezerv Başkanı Jerome Powell daha fazla faiz artırımı olasılığını göz ardı etmedi.

Bununla birlikte, merkez bankasının mevcut belirsizlikler ve riskler karşısında temkinli bir şekilde ilerleyeceğini de söyledi. Piyasalar bu yorumları şimdilik istikrarlı temel faiz oranlarının bir göstergesi olarak yorumladı.

Zaten geçmişte bitcoin fiyatı faiz oranı beklentileri tarafından yönlendiriliyordu. Yükselen faiz oranları genellikle riskli yatırımlar için bir yüktür ve kripto yatırımları da bunlardan biridir. Bu nedenle, şu anda ortaya çıkmakta olan istikrarlı kilit faiz oranları aşaması, Bitcoin ve diğer dijital varlıklar için biraz daha güçlü bir şekilde konuşmaktadır.

BİTCOİN EFT’Sİ ABD’YE Mİ GELİYOR?

ABD'de bir bitcoin spot ETF'sinin ilk kez piyasaya sürülmesiyle ilgili spekülasyonlar devam ediyor. Bu hafta, ABD'li varlık yöneticisi Blackrock'un böyle bir fon için yeşil ışık yaktığı haberleri geçici bir destek sağladı.

Ancak geriye dönüp bakıldığında, haberlerin doğru olmadığı ortaya çıktı. Uzmanlar arasında, Bitcoin üzerinde bir spot ETF'nin başlatılması, dijital para biriminin daha geniş bir dağıtım ve kabulüne yönelik önemli bir adım olarak görülüyor.

ARTI49

HABERE YORUM KAT