Kripto paraya girmek isteyen yaşlı Alman, 94 bin Euro kaybetti
Yayınlanma:
Dolandırıcılar, 63 yaşındaki adamı, dijital para birimi işlemleri için bir internet platformuna üye olarak karlı bir şekilde para yatırabileceğine inandırdı.
Mecklenburg-Batı Pomeranya'dan bir adam, kripto para birimlerine yapılan yatırımları içeren dolandırıcılık yoluyla neredeyse yüz bin Euro kaybetti. Anklam'da polise göre, adam, failler tarafından internette verilen bir ilana kandı ve birkaç kez yabancı hesaplara para aktardı. Toplam miktar 94.000 Euro idi.
Dolandırıcı ikna etti
Kimliği belirsiz dolandırıcılar, Vorpommern-Greifswald bölgesinden 63 yaşındaki adamı, dijital para birimi işlemleri için bir internet platformuna üye olarak karlı bir şekilde para yatırabileceğine inandırdı.
Adam ancak bankası kendisine defalarca transferlerin doğru olup olmadığını sorduğunda şüphelenerek polise ihbarda bulundu ve gerçek ortaya çıktı.
ARTI49
Yaşam