Kravat bağlama rekoru kırdı

Kravat bağlama rekoru kırdı

2 saniyede kravat bağlayarak dünya rekoru kıran Giresunlu Sebahattin Kara, kendi rekorunu kırarak bağlama süresini 1 saniyeye indirdi.

TRABZON - Yurt dışında birçok ülkede katıldığı yarışmalarda 2 saniyede bağladığı kravatla birincilikler elde eden Sebahatin Kara, geliştirdiği teknikle rekorunu egale ederek 1 saniye 25 salisede kravat bağlıyor. Elleri arkada da aynı performansı göstererek kısa sürede kravat bağlayan Kara, daha önce başvurup sonuç alamadığı Guinness Rekorlar Kitabı’na da yeniden başvurmaya hazırlandığını söyledi.

Edirne'de tekstil işiyle uğraşan ve yurt dışında birçok ülkede katıldığı kravat bağlama yarışmalarında şampiyon olan Giresunlu Sebahattin Kara, Trabzon'un Akçaabat İlçesi'ndeki Sera Gölü'nde ziyaretlerde bulundu.

665d8e01f9d54d506f0bbc89b94bcc2d.jpg

Ziyaret sırasında göl çevresinde yer alan bir restorana ait garsonların kravatını bağlayan Kara, kravat bağlamasındaki hızlılığı nedeniyle görenleri şaşırttı.

Elleri arkada kravat bağlıyor 

Kendine özgü geliştirdiği teknikle daha önce 2 saniyede bağladığı kravatla dünya şampiyonluğunu elde eden Kara, kendini geliştirerek bu süreyi 1 saniye 25 saliseye indirdi. Daha önce Brezilya'nın ünlü Rio Karnavalı'na ve Türkiye'de bazı televizyon kanallarındaki yetenek yarışma programlarına da katılan Kara, 2 saniyenin altında bağladığı kravatlarının yanı sıra şimdi ise elleri arkada da kravat bağlayabiliyor.

"Kimse hızıma yetişemiyor"

Kravat bağlamadaki hızı nedeniyle dikkat çeken Kara, hızına kimsenin yetişemediğini öne sürdü. Kravat bağlamadaki yeteneğinin farkına bir film setinde vardığını anlatan Kara "Bu benim kravat bağlama stilim. Dünyada bir ilk olduğum için kendimle gurur duyuyorum. Kendimi bir film setinde keşfettim. Sette milletvekili rolünde oynayanlar için 60-65 kravatın bağlanması lazımdı. 'Kravat bağlamayı bilen var mı?' dediler. O güne kadar pek kravat bağlamayı bilmiyordum. O sırada biri ayağına koyduğu kravatı 1 saatte bağlamaya çalışıyor. Ben de elimle bağlayıp bağlayıp atıyordum kenara. Ben bile farkında değildim. Bir baktım ki herkes ağzı açık bana bakıyor. Baktım ki bayağı hızlıymışım. Şimdi de kimse hızıma yetişemiyor" dedi.

"1 saniyenin de altına düşmek için çalışıyorum"

Bağladığı kravatlarda boğulma riski olmadığını da dile getiren Kara "Kendimi bu konuda geliştirdim. 2 saniyede kravat bağlayarak dünya birincisi oldum. Şimdi 2 saniyenin altına düştüm. 1 saniyenin de altına düşmek için çalışıyorum. Onu da ilerleyen zamanda gösteririm inşallah. Bağladığım kravatlarda boğulma riski yoktur. Olası bir kavga anı, ya da arabada kaza anında bir yere sıkıştığında kravat kendiliğinden çözülür. Bağladığım bu kravat nereden çekilirse çekilsin çekenin elinde kalır" diye konuştu.

Guinness Rekorlar Kitabı’na tekrar başvuracak

Amerika, Fransa, Japonya ve Almanya gibi ülkelerde düzenlenen yarışmalarda 2 saniyede bağlayabildiği kravatla birincilik elde eden Kara, daha önce başvurduğu ancak sonuç Guinness Rekorlar Kitabı’na yeni bir başvuracağını, bunun için de çalışmalarını sürdüğünü ekledi.

HABERE YORUM KAT