Köşke giren kedinin Magee aşkı

Köşke giren kedinin Magee aşkı

Köşk sakinlerine “hemşeriyiz” falan dese de, bizim sarman müttefik arayıp bulmanın gerekliliğini biliyor.

İSKENDER VOLGA - Eeee nede olsa bir münevver, yani nurlanmış/ışıklanmış bir şahsiyet. Tersi olsaydı, bir zamanlar memleketin en güzide ceridesi (gazetesi) olan Günümüzün Zamanı’nda kalem oynatabilir miydi? Her gece mehtaba çıkıp samanyolunda fink atabilir miydi? Dile kolay tam dokuz sene, neredeyse daha düne kadar.

Kestirmeden gideyim diyor. Diplomasi tedris ettiğinden sarmanın terkibi belli: “Düşmanımın düşmanı benim dostumdur”. Köşke şöyle bir bakınıyor, Hukuku Şahane mezunu ancak marifeti kendinden menkul bir hemcinsi gözüne ilişiyor. Hattı zatında vaktiyle canciğerin ciğeri olmuş, onun sayesinde ailecek maddi-manevi nemalanmış bir başka sıska sarman. Adam kullanıp yönlendirmede pek mahir, mürailikte ise sınır tanımaz.

Hal böyle olunca, sarmanın müştemilata çok bakınmasına gerek kalmıyor. Canciğer taifesinden sinsi sarman Magee, altın tepside sunuluyor kendisine. Magee tam bir reklam yıldızı gibi alımlı; Karpatların yeşili, bakırın kırmızısından feyz alan bu sinsi sarmanın marifeti bol. 2547 numaralı İlmi Usul Kanunnamesinin 31. Fıkrasına aykırı olarak tanıdıklarına hazine kaynaklarını peşkeş çekmek, devletin 2011 senesinde bölücülük yaptığından şüphelendiği için araştırılmasını istediği reklamcı bir tekirin (erkek kedi) soruşturmasını, can kuşu olduğu için savsaklamak, Ceridecilik ve Milletle Münasebat’tan (Gazetecilik ve Halkla İlişkiler) bir arkadaşıyla teşriki mesai ederek, mezun talebelerine FETÖ’den kapatılmış bazı internet paçavralarında tetikçilik yaptırmak, kısacası safi fitne fücur… Son altı ayını siyasi toplantılarda isbatı vücut edip İzmir Valiliğinin kapısını eskiterek geçiren Magee, sarman tarafından bir anda BİTAM Müdürlüğüne getiriliyor. Yani kuzu kurda teslim ediliyor.

Beklenti, Magee’nin Medrese-i Münasebata (İletişim Fakültesi) baş yapılmasıydı ama hakkında soruşturma olduğu için sarmanın buna cesaret edemediği konuşuluyor. Bahis konusu medresede sarman şimdilik, Magee’nin kapıkullarından birisini tetikçi olarak kullanıyor. Şu Yüksek Kediler Konseyi’nde “ohhh” “özlemişiz bizim yerimiz burası” diyen, altını kirletmiş olan sarman. Hani yeşil gözleri ışıl ışıl bakan. Magee’nin marifetleri keşke bu kadar olsa.

Bu arada kapısı, müştemilatın önceki müderrisleri (gerekçesiz görevden alınan) hariç herkese açık sarmanı kuma oturtacak, aşkını soğutacak bir kanıt yakında elden ele dolaşacak. Ayaküstü on yalan söyleyen, patavatsızlıkta parmak ısırtan sarmanın merakta kalmasını hiç istemeyiz. Konu, Magee’nın memleketin semalarına yükselmesiyle alakalı. Yok, erdiğini falan sanmayın sakın. Yere çakılacak ve suratı bakır kırmızısına dönecek diyorum.

HABERE YORUM KAT