Koronavirüs sigorta tarihinde de zirveye oturdu: 107 milyar dolarlık hasar

Koronavirüs sigorta tarihinde de zirveye oturdu: 107 milyar dolarlık hasar

Covid-19 nedeniyle dünya ekonomisinde inen kepenkler, büyük bir kesinti yaşayan tedarik zinciri, daralan ticaret ve gerileyen üretim, son 50 yıl içindeki en büyük sigorta hasarını doğurdu.

Koronavirüs nedeniyle ortaya çıkan ve sigortaların tazmin etmek zorunda kalacağı zararın şimdiden benzersiz bir tutara ulaştığı ortaya çıktı. Son 50 yılın en büyük sigorta hasarı ve dolayısıyla tazminatının, şu andaki geçici veriler bazında bile, yakın tarihte eşine rastlanmadığı belirlendi.

Londra merkezli dünya sigorta devlerinden Lloyd's tarafından hazırlanan güncel bir değerlendirme, dünya ölçeğindeki Covid-19 salgınının, 2017 fiyatlarıyla, en az 107 milyar dolarlık bir hasara neden olduğunu gösterdi. Bu tutar, sigorta uzmanlarına göre, 1970 yılından bu yana yaşanan en büyük “sigorta faciası” ve sektörü daha şimdiden zorlamaya başladı. 

ÖNCEKİLER DAHA MASUM

Çeşitli sigorta devleri, ajanslar ve istatistik dairelerinin verilerine dayalı bir tabloda, koronavirüs hasarına en yakın hasarın 2005 yılında “Katrina Kasırgası” sonrasında ortaya çıktığı saptandı. ABD'nin güneydoğusunu yerle bir eden bu doğal afet, yaklaşık 82 milyar dolarlık bir sigorta hasarına yol açmıştı. Katrina felaketini, 2011 yılında Japonya'da yaşanan deprem ve tsunami 38 milyar dolarlık bir hasar tutarıyla izliyor. 

2001'de New York'taki Dünya Ticaret Merkezi kulelerine yönelik 11 Eylül terör saldırılarında ise 26 milyar dolar civarında bir hasar meydana gelmişti.

Koronavirüsün, bu etkisiyle de sigortalar tarihine geçeceğine şimdiden kesin gözüyle bakılıyor. 

+49 - FRANKFURT

Foto: commons.wikimedia.org / HFCM Communicate

HABERE YORUM KAT