Koronavirüs imalat sanayiini tüm dünyada vuruyor: Küresel üretim ikinci çeyrekte yüzde 11,2 geriledi

Koronavirüs imalat sanayiini tüm dünyada vuruyor: Küresel üretim ikinci çeyrekte yüzde 11,2 geriledi

Viyana merkezli UNIDO, koronavirüsün (Covid-19) yayılmasını önlemek için alınan önlemlerin etkisiyle bu yılın ikinci çeyreğinde imalat sanayiinin küresel ölçekte yüzde 11,2 düştüğünü bildirdi.

Merkezi Avusturya’nın başkenti Viyana’da bulunan Birleşmiş Milletler Sınai Kalkınma Örgütü (UNIDO), bu yılın ikinci çeyreğine ilişkin küresel imalat sanayi üretimi raporunu yayınladı. Buna göre, yılın ikinci çeyreğinde küresel imalat sanayi üretimi geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 11,2 geriledi. 

UNIDO’un raporunda, ikinci çeyrekteki küresel imalat sanayi üretiminde yaşanan “dramatik düşüşün”, Covid-19’un yayılmasını önlemek için uygulanan önlemlerin ekonomik etkisini yansıttığı vurgulandı. 

Küresel imalat sanayii toplam katma değer üretiminde bu yıl yüzde 8,4’lük bir düşüş beklendiği belirtilen rapora göre, 2020, imalat sanayii gibi ekonominin taşıyıcı kolonu bir sektör açısından kaydedilen “en kötü yıl” olacak. Göstergeler o yönde.   

Bu yıl Covid-19 nedeniyle yaşanacak söz konusu düşüşün Çin’de sadece yüzde 1,6 olacağı ileri sürülen raporda, ABD’de söz konusu oranın yüzde 15’e ve Avrupa’nın sanayileşmiş ekonomilerinde ise yüzde 14,3’e ulaşacağı kaydedildi.

+49 – VİYANA

FOTO: A.A.

HABERE YORUM KAT