Koronavirüs dalgalanması Almanya'nın koalisyon müzakereleri üzerinde baskı yaratıyor

Koronavirüs dalgalanması Almanya'nın koalisyon müzakereleri üzerinde baskı yaratıyor

Almanya'daki koronavirüs enfeksiyonlarındaki dramatik artış, yeni bir koalisyon hükümeti kurma müzakereleri üzerinde ekstra baskı oluşturuyor.

Hem Şansölye Angela Merkel hem de Başkan Frank-Walter Steinmeier pazartesi günü dördüncü bir enfeksiyon dalgasına karşı daha uyumlu eylem çağrısında bulundu.

Merkel'in sözcüsü Steffen Seibert, "Federal hükümet ve eyaletlerin kararlı adımlar atması gerekiyor" dedi. Karar verildikten sonra, yeni önlemlerin kamuoyuna net bir şekilde sunulması gerektiği açıklamasında bulundu.

Steinmeier, "Bu dalgayı kırmak için daha fazlasını yapmalıyız'' ifadelerini kullandı Aşısızlara "Aşı olun! Bu sizin sağlığınız ve ülkenizin geleceği ile ilgili!" çağrısında buşundu.

Almanya'nın koalisyon müzakerelerinde yer alan üç parti  esas olarak henüz Covid-19'a karşı aşılanmamış insanları hedefleyen daha fazla kısıtlama için bir plan üzerinde çalışıyor.

Nihai önerinin, mevcut yasayı değiştirme amaçlı yeni tedbirlerin mecliste oylamaya sunulduğu perşembe gününe kadar yapılması bekleniyor.

Almanya'da yedi günlük enfeksiyon insidansı önceki rekorların üzerine çıkarak pazartesi günü 303'e ulaştı.

Son bir haftada 100 bin kişiye düşen hastaneye başvuru sayısı cuma günü itibariyle 4,7'ye ulaştı. 

Müstakbel başbakan, SPD'den Olaf Scholz, pazartesi günü Berlin'de koalisyon müzakerelerinin son turu başladığında, "Enfeksiyon durumuyla mücadele etmek için gerekli tüm kararları alacağız" dedi.

SPD milletvekili Dirk Wiese, kamu yayıncısı verdiği demeçte, koalisyon ortaklarının "aşılanmamışlar için etkili bir şekilde sokağa çıkma yasağı" planladıklarını söyledi.

Wiese, yeni mevzuatın Almanya'nın federal eyaletlerinin enfeksiyon durumuna göre çeşitli daha katı önlemler almasına izin vereceğini söyledi.

Koalisyon ortakları, belirli mesleklerdeki işçilerin - örneğin sağlık çalışanlarının - aşı olmaya zorlanıp zorlanmayacağı sorusu üzerine, konuyu hala tartıştıklarını söylediler.

Federal Ulaştırma Bakanı vekili Andreas Scheuer üç partiyi bir karara varamamakla suçladı.

Scheuer ayrıca toplu taşımaya erişimi düzenleyen düzenlemelerin uygulanabileceğinden şüphe duyduğunu söyledi.

Artı49 Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT