Korona testleri 3 Euro oluyor... Kimler ücretsiz yararlanmaya devam edecek ?

Korona testleri 3 Euro oluyor... Kimler ücretsiz yararlanmaya devam edecek ?

Koronavirüs test yönetmeliği tekrar değiştirildi. Perşembe gününden itibaren vatandaşlar için korona testi 3 Euro’ya mal olacak.

Artan vaka sayılarına rağmen pek çok insan yaz tatili planı yaptı. Fransa, Portekiz veya Madeira gibi birçok tatil bölgesinde 3G kuralları geçerli olmaya devam ediyor.

Yolculuğunuza başlamadan önce test yaptırmak istiyorsanız artık ücret ödemeniz gerekiyor. 30 Haziran Perşembe gününden itibaren testler artık eskisi gibi tüm vatandaşlar için ücretsiz olmayacak.

Bakıcı yakınlarına ücretsiz olmaya devam edecek

Korona virüs testlerinin bu yazdan itibaren herkese ücretsiz olarak sunulmayacağı bir süredir biliniyordu. Bununla birlikte, federal bir test yönetmeliğinde, bazı nüfus gruplarının test için hala herhangi bir şey ödemesi gerekmeyecekleri şart koşuldu. Bu, beş yaşına kadar olan çocukları, ilk üç ayın içinde olan hamile kadınları, hastane ve bakım evlerini ziyaret edenleri, enfekte kişilerin hane üyelerini ve tıbbi nedenlerle aşı olamayan herkesi içerir. Bu test yönetmeliği bir grup insanı kapsayacak şekilde genişletildi: Bakıcı yakınları da ücretsiz olarak test yaptırabilecek.

Federal Sağlık Bakanı Karl Lauterbach, Berlin'de yaptığı açıklamada, bu değişiklikle, “Hak sahibi olanların çevresini genişletiyoruz, ancak bunun için kriteri koruyoruz. Ücretsiz vatandaş testleri ile risk gruplarını koruyoruz” dedi.

Huzurevlerinde ek önlemler

Federal Hükümet, 3 Euro’luk test ücretini devralıp almama konusunu eyaletlerin kararına bıraktı. Örneğin Bavyera'da, uygulamadan kısa bir süre önce bile birçok soru cevapsız kaldı. Testler artık genel halk için ücretsiz olmasa da, Karl Lauterbach şimdiden başka bir korona koruma önlemi düşünüyor. Huzurevlerinde maske zorunluluğunun yeniden getirilmesi çağrısında bulunuyor.

Haber Çeviri: Tuğba Ünal
Fotoğraf:Unsplash - mufidpwt

HABERE YORUM KAT