Korona kısıtlamaları: Bakan Giffey, Noel’de aile içi şiddetten endişeli

Korona kısıtlamaları: Bakan Giffey, Noel’de aile içi şiddetten endişeli

Almanya’da sıkı korona önlemlerinde Noel tatilinde rahatlama hedeflense de sosyal yaşam üzerindeki birçok sert yaptırım devam ediyor. Aile Bakanı Giffey, Noel’de aile içi şiddetin artmasından korkuyor.

Federal Aile Bakanı Franziska Giffey korona kısıtlamaları nedeniyle Noel’de aile içi şiddetin artmasından endişe duyduğunu bildirdi. Bakan Giffey, Funke medya grubuna yaptığı açıklamada, geçen ilkbaharda korona tedbirleri nedeniyle özellikle kısmi kısıtlama döneminde kadına yönelik şiddete karşı sunulan yardım hattına yapılan çağrıların 2019’a göre yaklaşık yüzde 25 arttığını söyledi. Şu anda aile içi şiddetle ilgili olarak haftada 480 çağrı geldiğini belirten Giffey, çok sayıda bildirilmemiş ya da kayıtlara geçmemiş vakaya da işaret etti. 

“Kadına Yönelik Şiddet” yardım hattı, şiddete maruz kalmış veya halen şiddet görmekte olan kadınlar için ülke çapında bir danışmanlık hizmeti sunuyor. Şiddete maruz kalanlar 08000 116 016 numaralı telefondan anonim kalma koşuluyla ücretsiz olarak destekleniyor.

+49 – BERLİN

FOTO:  Kay Nietfeld/DPA

HABERE YORUM KAT