Korona ile mücadelede Alman polisi daha fazla yetki istiyor

Korona ile mücadelede Alman polisi daha fazla yetki istiyor

Şansölye Angela Merkel, korona krizinde özellikle zor durumda görev yapanlarla internet üzerinden buluşma gerçekleştirerek, sıkıntılarını dinlemeye devam ediyor.

Federal Almanya’da polis memurları, korona krizinin başlangıcından bu yana Başbakan Angela Merkel’e görev başındaki zorlukları bildiriyordu. Şansölye Merkel ile çevrimiçi bir görüşmede bir araya gelen Berlin’den bir polis memuru, pandemiyi kontrol altına almak için federal ve eyalet hükümetleri tarafından alınan önlemleri protesto eden insanlar arasında şiddet kullanma eğiliminde bir artış olduğunu belirtti. Söz konusu polis memuru "Yönetmelik ve standartların belirli bir güvenilirliği" nin önemli olduğunu vurguladı ve prensipte kurallara uymaya hazır olan vatandaşların bile şu anda neyin geçerli olduğu konusunda net olmadıklarını dile getirdi.

Aşağı Saksonya eyaletinde  Wildeshausen Komiserliği Başkanı Gerke Stüven, “Polis olarak itiraz ve tavsiyelerde bulunmak bizim için zor. Yasal olarak güvenli bir eylem alanına ihtiyaç var. Polislerin şu anda  korona kurallarını ve sosyal mesafeyi uygulamak için mülklere girme hakları yok“ dedi.  örneğin, temas kısıtlamalarını uygulamak için. Toplantıda Başbakan Merkel ise sağ popülist  AfD’nin “Korona diktatörlüğü” sözünü eleştirdi ve “Son derece dikkatli olmamız gerekiyor. Alman Meclisi’ndeki dilden, bazı durumların giderek daha radikal hale geldiğini görebiliyorsunuz. Özellikle de dramatik sözler seçen AfD’de. Sözler her zaman eylemlerin habercisidir ve bu yüzden bizim işimiz buna gerçekten bir son vermek" dedi.

+49 – BERLİN

FOTO: Dpa

HABERE YORUM KAT