Korona günlerinde yaz gecesi: Mantılı-cacıklı Alman İsrail buluşması

Korona günlerinde yaz gecesi: Mantılı-cacıklı Alman İsrail buluşması

Alman İsrail Toplumu DIG Frankfurt’ta bir yaz gecesi düzenliyor. Buluşmada mantı ve cacık ikram edilecek.

DIG Frankfurt Başkanı Claudia Korenke konuya ilişkin yaptığı açıklamada 12 Ağustos çarşamba akşamı gerçekleşecek buluşmanın 1920 Hausen spor kulübü ve Türk kültür derneği Haziran Kültür Evi'nin ev sahipliğinde Zur Mühlwiese restoranında gerçekleşeceğini belirtti. Korenke basın açıklamasında dernek başkanı Pakize Güneş’in buluşmadaki menüyü hazırladığını ve gecede kendi ifadesiyle “Yoğurt soslu Türk tarzı tortellini, cacıklı patlıcan vejetaryan ordövr tabağının servis edileceğini bildirdi.

Saat 19’da başlayacak buluşmada DIG Genel Başkanı ve Hessen Eyaleti Antisemitizmle Mücadele Bürosu Başkanı Uwe Becker’in misafirleri son altı aydaki gelişmelerle ilgili bilgilendireceğini kaydeden Korenke, üzerinde sohbet edilecek konular arasında şunları sıraladı:

İsrail'de kurulacak  hükümet, Batı Şeria'nın bazı kısımlarının ilhak edilmesi sorunu, İsrail'deki salgında ikinci dalga, Suriye ve Lübnan'dan İsrail'e yönelik saldırılar, mevcut Alman-İsrail politikası, Beyrut'taki patlama, Halle ve Hanau saldırılarının sonuçları, 60 İsrailli eleştirmenin Angela Merkel'e gönderdiği açık mektup, tarihçi Mbembe hakkında düzenlenen tartışma toplantısı.

 Öte yandan kasım ayı İsrail gezisinin iptal edildiğini kaydeden Claudia Korenke  “Ancak en önemli ev sahibimiz Saalbau, en azından ‘İsrail Toplantıları’na devam edebilmemiz için artık salonlarını açacaklarını açıkladı. Her ne olursa olsun Frankfurt Kitap Fuarı'nda da bir stantla temsil ediliyoruz. Önümüzdeki yıl Almanya'da Yahudi yaşamının 1700’üncü yılını kutlayacağız” dedi. 

Hausener Obergasse 5H adresinde gerçekleşecek toplantıda korona tedbirleri çerçevesinde maske takma ve sosyal mesafe kurallarına uyulması gerektiğini söyleyen Korenke, katılmak isteyenlerin DEHOGA’nın internetteki  ilgili formu doldurması gerektiğini de bildirdi.

+49 – FRANKFURT

FOTOwww.deutsch-israelische-gesellschaft.de

HABERE YORUM KAT