Korona eylemlerinin öncüsü Ballweg ezber bozdu: “Yasağa uyun“

Korona eylemlerinin öncüsü Ballweg ezber bozdu: “Yasağa uyun“

Berlin’deki korona tedbirleri karşıtı gösteri iptal edildi. Yasaklara uymamasıyla ünlü korona eylemcilerine, Querdenken hareketi öncüsü Ballweg “Yasaklara uyun” çağrısı yaptı.

Berlin’de 30 Aralık’ta düzenlenmesi beklenen ve 22 bin korona önlemi karşıtının katılacağı tahmin edilen gösteri iptal edildi. “Querdenken” hareketinin öncüsü Michael Ballweg ezber bozdu ve eylemcilere “Yasağa uyun” çağrısı yaptı.  

Bir video mesajı yayınlayan Ballweg, “Berlin gösterisinin yasaklanmasını kabul edin ve 30-31 Aralık’ta ve 1 Ocak’ta Berlin’e gitmeyin” dedi. 

Korona önlemleri dolayısıyla yürürlükte olan kısıtlamalar nedeniyle çarşamba günü bir açıklama yapılmış, 30 Aralık’ta Berlin’de yapılması planlanan gösterinin yasaklandığı bildirilmişti. Yeni yıl arifesindeki gösteri “Hoşgeldin 2021 - Özgürlük ve Barış Yılı” sloganıyla planlanmıştı. Toplantılara getirilen genel yasak nedeniyle, organizatörler gösteriyi bir gün sonrasına ertelemişlerdi. 

KIŞTA YOK, BAHARA HAZIRLIK 

Öte yandan Ballweg video mesajında kış boyunca artık büyük “Querdenken” gösterileri düzenlemeyeceklerini, kış aylarındaki bu geri çekilme ile bahar aylarındaki gösteriler için güç toplayacaklarını bildirdi. Ballweg “Bu nedenle, artık herhangi bir büyük gösteri için başvuruda bulunmayacağız. Bunu Almanya’daki diğer Querdenken gruplarına da tavsiye ediyorum. Aynı zamanda yakın gelecekte büyük bir gösteri için başvuruda bulunacak bir örgütün kurulması gerekir” dedi. 

29 Ağustos’ta Berlin’de düzenlenen büyük “Querdenken” gösterisinde, eylemciler sosyal mesafe kuralına uymamıştı. 18 Kasım’da Berlin’de benzer bir eylemde de polis protestoculara tazyikli su sıkarak, gösteriyi dağıtmıştı.

+49 – STUTTGART

HABERE YORUM KAT