Korkutan sarsıntı paniğe neden oldu: "Neyse ki felaketlerin ustasıyız..."

Korkutan sarsıntı paniğe neden oldu: "Neyse ki felaketlerin ustasıyız..."

New York'ta korkutan bir deprem meydana geldi.

Amerika Birleşik Devletleri metropollerinden New York'ta, sarsıcı bir deprem meydana geldi. ABD'nin sorumlu makamlarına göre depremin büyüklüğü 4.8 olarak ölçüldü ve 4.7 kilometre derinlikte meydana geldiği açıklandı.

New York Eyalet Valisi Kathy Hochul, korkutan sarsıntıya dair yaptığı açıklamada, "Bu, Doğu Kıyısı'nda son 100 yılda meydana gelen en büyük depremlerden biriydi. Neyse ki New York'ta felaketlerin ustasıyız. Onlarla nasıl başa çıkacağımızı biliyoruz" ifadelerini kullandı.

Depremin, merkez üssünün etrafındaki geniş bir alanda ve Baltimore'dan Boston'a, yaklaşık 600 kilometre kuzeydeki sahil boyunca bir dakikadan kısa bir süre hissedildiği bildirildi.

BİNALAR SALLANDI

Manhattan'da hafif bir gümbürtü şeklinde meydana gelen deprem yine de birçok insanın irkilmesine neden oldu. Köpekler havlamaya başladı ve birçok insan evlerini terk etti. Yer sarsıntıları Brooklyn'de de açıkça hissedildi. Greenpoint mahallesinde yaşayan bir kişi "Bütün bina sallandı" dedi. Komşusu daha önce hiç bu kadar korkmadığını söyledi.

ARTI49

HABERE YORUM KAT