Konut inşaat fiyatlarında rekor artış

Konut inşaat fiyatlarında rekor artış

Almanya'da yeni konut binalarının inşaat fiyatları , yapı malzemelerine olan taleple birlikte keskin bir şekilde arttı

 Federal İstatistik Ofisi'ne göre, mayıs ayında konvansiyonel olarak üretilen konut binalarının yeni inşaat fiyatları geçen yılın aynı ayına göre yüzde 6,4 daha yüksekti. Bu, bir önceki yıla göre yüzde 7,1 ile mayıs 2007'den bu yana görülen en yüksek artış. mayıs 2007'de KDV'nin yüzde 16'dan yüzde 19'a yükselmesi yüksek fiyat artışına katkıda bulundu. Şu anda, diğer şeylerin yanı sıra, dünya pazarlarında ahşap, çelik ve yalıtım gibi yapı malzemelerine yönelik büyük talep , fiyatları yukarı çekiyor.  

Çatı, sıhhi tesisat ve ahşap inşaat işleri daha pahalı

Almanya'da marangozluk ve ahşap inşaat işleri de ortalamanın üzerine çıktı. Mayıs 2021'deki fiyatlar, bir önceki aya göre yüzde 28,5 oranında "Yurt içi ve yurt dışında inşaat kerestesine olan talebin artması nedeniyle" idi. İstatistikçilere göre, çatı ve su yalıtım işleri fiyatları bir önceki yıla göre yüzde 8,3, sıhhi tesisat işleri için ise yüzde 8,1 arttı.

Ancak yıl için ana inşaat ticaretindeki satışlar bir önceki yılın çok altında. Ocak-Nisan 2021 arasında, Federal Büro'ya göre, gelirler bir önceki yılın aynı döneminin değerinin yüzde 5,6 altındaydı, ancak Nisan ayında satışlarda bir önceki yıla göre yüzde 3,6'lık bir artış oldu. Ana inşaat ticareti, binaların yanı sıra yolların, demiryollarının ve hatların yapımını içerir.

 

 

      

HABERE YORUM KAT