Konsolosluktan uyarı: Buna dikkat etmeyenlerin oturumları iptal ediliyor

Konsolosluktan uyarı: Buna dikkat etmeyenlerin oturumları iptal ediliyor

T.C. Bregenz Başkonsolosluğu sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, Avusturya’da oturum iznine sahip vatandaşların, izin verilen sürelerden daha uzun süre Avusturya dışında kalmaları halinde oturumlarının iptal edileceği konusunda uyarı yapıldı.

Açıklamada Avusturya Yerleşim ve Oturma Kanunu hatırlatılırken, kanuna göre süresiz oturum izni olanların bir yıldan uzun süre kesintisiz olarak Avrupa Birliği ülkeleri dışında kalmaları halinde oturumları iptal edilerek ülkeye girişlerine izin verilmiyor. 1 yıl veya 3 yıl gibi süreli ikamet iznine sahip kişilerin ise bir yılda altı aydan fazla Avusturya dışında kalmaları halinde oturumlarının iptal ediliyor.

Başkonsolosluğun paylaşımında, son zamanlarda Avusturya’da yaşayan Türk vatandaşları arasında bu süreleri dikkate almayanların çoğaldığının gözlemlendiği söylenir iken, bu kişilerin ülkeye girişlerine izin verilmeyerek Türkiye’ye geri gönderildiği bildirildi.

Daha uzun süre Türkiye’de kalması gerekenlere hatırlatma
Avusturya’da yaşayan Türk vatandaşlarına kanunda belirtilen sürelere uyma uyarısının yapıldığı açıklamada ayrıca, bu sürelerden fazla Türkiye’de kalması gereken vatandaşların durumlarını Avusturya makamlarına bildirerek izin almalarının mümkün olduğu hatırlatması yapıldı.

KAYNAK: TURİZM AVRUPA

HABERE YORUM KAT