'Komünist Başkan' Maçoğlu dağ keçisini korumak için ABD’li avcının karşısına çıkacak

'Komünist Başkan' Maçoğlu dağ keçisini korumak için ABD’li avcının karşısına çıkacak

Fatih Maçoğlu: “Silahı ve mermisiyle dağ keçisini katletmek için gelecek olan kişi, köylülerle birlikte seni bekliyor olacağım”

“Av turizmi” adı altında yaban hayvanlarının katledilmesinin yolu açılıyor. Son zamanlarda dağ keçileri, geyikler gibi yaban hayvanları Tarım ve Orman Bakanlığı’nın verdiği izin belgeleri ile avcıların hedefi oluyor. Yurtiçi ve yurtdışından gelen avcılar Türkiye’deki yaban hayatını tehlikeye atıyor.

Tunceli Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu’nun resmi Twitter hesabından yaptığı paylaşıma göre ismi Bradley Garrett Van Hoose olan ve belgede “iş adamı” olarak belirtilen bir avcının para karşılığı Salördek’te bir dağ keçisini vurmasına onay verildi.


 
Tunceli Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu dağ keçisini avlamaya gelecek avcı için “Bizim için doğadaki hiçbir cana asla paha biçilemez… Dürbünlü silahı ve 50 mermisiyle dağ keçisini katletmek için gelecek olan kişiye sesleniyorum. Yarın köylüler ve duyarlı tüm dostlarla orada seni bekliyor olacağım…” mesajını paylaştı.

HABERE YORUM KAT