Komplo teoriciler bu sefer ileri gitti: Maske yok, sosyal mesafe hiç yok

Komplo teoriciler bu sefer ileri gitti: Maske yok, sosyal mesafe hiç yok

Nazi propaganda filmi “Özgürlük Günü” adı altında Berlin’de 15 bin kişi korona tedbirlerini protesto etti. Eylemcilerin maske takmadığı ve sosyal mesafe kuralına uymadığı gözlendi. Karşı eylemciler ise “Naziler dışarı!” sloganlarıyla gösteriyi kınadı.

Berlin’deki korona tedbirleri protesto gösterisi, 1935 yılında nazi partisi  NSDAP’nin parti kongresi dolayısıyla Nazi ikonu Leni Riefenstahl tarafından çekilen  propaganda filmi “Özgürlük Günü” sloganı altında düzenlendi. “Pandeminin Sonu – Özgürlük Günü” gösterilerine bugün binlerce kişi katıldı. 

Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı gösteride sosyal mesafe ve maske takma kuralları ihlal edildi. Polisin ırkçılık karşıtı eylemcilere karşı korumak için çembere aldığı korona protestocuları “En büyük komplo teorisi korona salgınıdır” gibi sloganlar da attılar. Tartışmalı ve sağ eğilimli halk girişimi “Querdenken 711” tarafından  Stuttgart’ta defalarca düzenlenen gösterinin Berlin ayağında, karşı eylemciler de “Naziler dışarı!” sloganlarıyla önemli bölümünü aşırı sağcıların ve komplo teorisyenlerinin oluşturduğu eylemleri kınadılar. 

1.jpg
(Foto: Christoph Soeder/dpa)

BİNLERCE KORONA APTALI

Almanya Sosyal Demokrat Partisi (SPD) Eş Başkanı Saskia Esken  korona tedbirlerini ezip geçen eylemcileri Twitter’daki paylaşımında şöyle eleştirdi:

“Binlerce korona aptalı  Berlin’de mesafe bırakmadan, maske olmadan ikinci dalgayı kutluyorlar. Sadece sağlığımızı tehlikeye atmakla kalmıyorlar, aynı zamanda salgın hastalığa kazandığımız başarıyı, ekonominin, eğitimin ve toplumun yeniden canlandırılmasına yönelik başarılarımızı da tehlikeye atıyorlar. Sorumsuzluk!" 

“BU SAÇMALIĞI KALDIRAMAYIZ”

Brandenburg Eyaleti Hıristiyan Demokrat Birlik ( CDU) Meclis Grubu Başkanı Jan Redmann da Twitter’da şunları yazdı: “Günde 1000 yeni enfeksiyon ve Berlin’de korona tedbirleri protesto ediliyor öyle mi? Karşı bir gösteri mi? Artık böyle tehlikeli saçmalığı kaldıramayız.”

APTALLIĞA KARŞI MÜCADELE

Twitter’da #b0108 etiketiyle Almanya’da tt olan Berlin gösterilerine ilişkin Capital dergisi Genel Yayın Yönetmeni Andreas Petzold tepkisini şu Tweet’le dile getirdi:

“Herkesin mantıksız olmaya hakkı var. Ama başkaları zarar görüyorsa böyle bir hakkı yok. Koronaya karşı mücadelenin  6 ay sonra hâlâ aptallığa karşı bir mücadele olması inanılır gibi değil.”

+49 - BERLİN

KAPAK FOTO: Annette Riedl / DPA

 

HABERE YORUM KAT