Köln'de gerçekleşen Onur Yürüyüşü'ne binlerce kişi katıldı

Köln'de gerçekleşen Onur Yürüyüşü'ne binlerce kişi katıldı

Devam eden yağmura rağmen, binlerce insan pazar günü CSD geçit töreni için Köln'de yürüdü.

2020 Bisikletliler protestosundan sonra korona nedeniyle uzun bir aradan sonra 10.000 kişi ve 100 üzerinde grubun katılımı ile büyük bir yürüş düzenlendi. Polisin aldığı önlemler gözden kaçmadı.Yürüyüş eğelenceli ve olaysız şekilde son buldu.

photo-2021-08-29-16-57-00.jpg

Köln Onur Yürüşü Sözcüsü Hugo Winkles konuşmasında bu yürüşün amacının LGBTQ+ bireylerinin seslerini duyurmak ve hakları için bir araya gelindiğini dile getirdi.

photo-2021-08-29-16-57-01.jpg

Yürüşe SPD, CDU, Yeşiller gibi siyasiler de destek verdi. Ayrıca bu akşam da Rhein Stadyumu gökkuşağı renkleriyle aydınlatılacak.

Biz Artı 49 ekibi olarak kortejde bulunan Türk gruptan AC kısa bir söyleşi gerçekleştirdik.


Artı 49:Sayın AC Siz bu etkinliğe katılırken neler hissettiniz, toplumun lgbtq+ bireylerine bakışı hakkında neler düşünüyorsunuz ?

AC:Bizi küçük görüp bizlerin de İnsan olduğumuzu unutuyorlar.

ARTI 49:Bu konuyu biraz açar mısınız ?

AC:Tabi ki örneğin ben en yakınlarım tarafından dışlandım, horlandım hatta şiddet gördüm. Ama herkes bana ''bu senin terciğin'' dedi. Hayatım boyunca ben kendimi erkek olarak hissetmedim. Burda bulunan siz basın mensupları sayesinde sesimiz duyulacak. Bakın siyasiler de burada , onlar da haklarımızı verecek.

'Christopher Street Day' Tarihi

Onur Haftası Christopher Street Day olarak geçen bu hafta, ABD'de 1970'lerin başında eşcinsellerin baskılar karşısında birkaç gün süren protesto yürüyüşleri ve direnişlerinin sonucunda (Stonewall ayaklanmaları) kutladıkları bir haftadır. İsmini bu direnişlerin yer aldığı New York'taki Christopher Street'ten alır.

Haber ve Fotoğraflar: Birol Balkan

 

HABERE YORUM KAT