Köln ve Bergheim'daki manikür salonlarında kaçak işçi skandalı! Zorla çalıştırılıyorlar...

Köln ve Bergheim'daki manikür salonlarında kaçak işçi skandalı! Zorla çalıştırılıyorlar...

Köln'ün ana gümrük ofisinden yetkililer, manikür salonlarını kontrol ederken düzenli olarak çalışma veya oturma izni olmayan Vietnamlılarla karşılaşıyor.

Manikür salonlarındaki hemen hemen her kontrol sırasında, Köln'deki ana gümrük ofisinden yetkililer, Almanya'da ne çalışma izni ne de oturma izni olmayan Vietnamlı genç erkekler ve kadınları tespit ediyor. Gümrük memurlarının bildirdiğine göre, kaçak işçilerin pasaportlarına genellikle işverenleri tarafından el konuluyor.

Gümrük, çeşitli prosedürlerden genç Vietnamlıların, manikür salonlarında, masaj salonlarında ve genelevlerde çalışmak üzere insan tacirleri tarafından Almanya'ya getirildiğini bildiriyor.

Köln'ün güneyindeki Severinstraße'de, Asya manikür salonlarının birinde yapılan denetlemede Vietnam gelen ve kaçak çalıştırılan üç kişi tespit edildi ve Köln polis merkezine götürüldü.

Kayıt dışı çalışmanın mali kontrolünden görevliler, ya belgeleri olmadığını ya da yalnızca geçersiz turist vizelerini olduklarını söyledi, çalışanların pasaportları da yanlarında değildi.

Polis şimdi AB'de kayıt dışı işçi olduğu iddia edilen üç kişinin kimliğinin tespit edilip edilmediğini kontrol etmek için parmak izlerini kullanacak.

Darp ve Tecavüz

Kaçak işçilerin kurallara uymaması halinde darp edildiği bilgisi veriliyor. Yapılan açıklamaya göre rapor edilen davaların içeriğinde darp ve tecavüz de yer alıyor.

Görünüşe göre genç kadın ve erkekler, kaçakçılık borçlarını çabucak ödeyebilmek ve daha sonra evlerinde ailelerine destek olabilmek için Almanya'da çalışarak yeterince para kazanacaklarını umuyorlar.

Bergheim'da ikinci bir tırnak salonu var

Aynı zamanda, kadının Bergheim'daki ikinci dükkânında yapılan bir inceleme sırasında, gümrük iki belgesiz Vietnamlıyı daha buldu.

Bergheim'da eşi işi yönetiyor. Gümrük ve savcılar şu anda çifte karşı soruşturma başlatıldı.

Fotoğraf: Unsplash - krisatomic

HABERE YORUM KAT