Köln polisi uyardı: Dolandırıcılar iki yeni yöntem ile dolandırıyor

Köln polisi uyardı: Dolandırıcılar iki yeni yöntem ile dolandırıyor

Ev kiralamak isteyenler, yardım isteyenler, yardım teklif edenler... Dolandırıcılar iki yeni yöntem ile eşya çalıyor... Köln'deki polisi dolandırıcıların bu iki yöntemine karşı uyarıyor.

Geçen hafta sonu Köln Altstadt Süd ve Höhenhaus'tan 85 ve 86 yaşındaki iki kadın dolandırıcılık şikayetiyle polisi aradı. Dolandırıcıların, yaşlı insanları yeni yöntemler ile kandırıp onların değerli eşyalarını ve paralarını çaldıkları ortaya çıktı.

Geçtiğimiz cuma günü Köln, Zwirnerstrasse’de bir kadın, 85 yaşındaki yaşlı kadının evinin önünde kendisi ile konuşmaya başladı. Onu birkaç ev ileride yaşadığına inandırdı ve su içmek istediğini söyleyerek evine girdi. Kadının dikkatini dağıtan kadının ortağı da eve gizlice girerek değerli eşyaları çaldı. 

85 yaşındaki kadının verdiği ifadeye göre, dolandırıcı yaklaşık 40 yaşlarında, 1,60 metre boyunda, uzun siyah saçlı ve bej bir palto giyen bir kadın.

Cumartesi günü yaşanan diğer bir dolandırıcılık olayında ise, Köln Thuleweg Höhenhaus’da iki adam 86 yaşındaki bir kadının kapısını çaldı. Kadının bahçesinde yavru bir kedi olduğunu söylediler. Yaşlı kadın, adamlardan birini garajdan bahçesine götürürken diğer adam ise kadının evinden değerli eşyaları çaldı.

Yaşlı kadın, dolandırıcılardan birinin 1,80 metre boyunda, siyah saçlı ve zayıf olduğunu, diğerinin ise yapılı olduğunu söyledi.

Haber: Tuğba Ünal

 


 

HABERE YORUM KAT