Köln Konsolosluğu’ndan ÖSYM uyarısı!

Köln Konsolosluğu’ndan ÖSYM uyarısı!

TC. Köln Başkonsolosluğu 29 Ocak 2023 tarihinde yapılacak yüksek öğrenim sınavına (YÖS) girecek olanlar için önemli hatırlatmalarda bulundu.

TC. Köln Başkonsolosluğu 29 Ocak 2023 tarihinde Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılacak yüksek öğrenim sınavına (YÖS) Almanya’nın Köln kentinde girecek olanlar için önemli hatırlatmalarda bulundu.

KÖLN Başkonsolosluğu Eğitim Ataşeliği, yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

TR-YÖS Sınavı, Dünyanın pek çok yerinde, Almanya'da ve Türkiye'de eş zamanlı yapılacaktır.

Almanya/Köln'de sınava girecek adaylardan sistemde geçerli bir fotoğrafı olmayan ya da fotoğrafları kabul edilmeyen adaylar 28 Ocak 2023 Günü saat 17:00'a kadar

T.C. Köln Başkonsolosluğu EĞİTİM ATAŞELİĞİ,

Luxemburgerstr. 285 50354 Hürth  adresinde fotoğraflarını güncellemeleri gerekmektedir.

Eğitim Ataşeliğimiz Hafta içi her gün 9-17 saatleri arasında açık olacaktır. Ayrıca 28 Ocak 2023 Cumartesi günü de 9-17 saatleri arasında Köln Eğitim Ataşeliği adayların fotoğraf çektirebilmeleri için açık olacaktır.

SINAVA İLİŞKİN DİĞER HUSUSLAR

1-      Sınav 29 Ocak 2023 tarihinde Almanya Saati ile 9:15 de Başlayacaktır.

2-      Sınav binalarına kabul en geç 09:00'a kadar yapılacaktır. 09:00'dan sonra gelen adaylar Sınava alınmayacaklardır.

3-      Sınava girerken adayların, Sınava Giriş ve Kimlik Belgesini yanlarında bulundurmaları zorunludur.

4-      Adaylar Kimliklerini belgelemek için, FOTOĞRAFLI NÜFUS CÜZDANI VEYA FOTOĞRAFLI TÜRKİYE CUMHURİYETİ KİMLİK KARTI VEYA GEÇERLİLİK SÜRESİ DOLMAMIŞ FOTOĞRAFLI PASAPORTUN ASLI, Ülkesinin fotoğraflı kimlik kartının aslı, Mavi Kartın aslı belgelerinden birini yanlarında bulunmaktadır.

5-      Sürücü belgesi, Meslek kimlik kartları, öğrenci kimlik kartı vb. diğer tüm belgeler, sınava giriş için geçerli kimlik belgesi olarak kabul edilmeyecektir.

6-      Bir aday bu belgeleri yanında olmadığı hâlde Sınav Koordinatörlerinin, bina ve salon görevlilerinin veya ÖSYM temsilcilerinin kararıyla herhangi bir salonda sınava alınmış olsa bile, bu adayın sınavı geçersiz sayılacaktır. Kimlik belgesinde adayın güncel bir fotoğrafının olması zorunludur. Kimlik belgesinde fotoğrafı olmayan adayların sınavı geçersiz sayılacaktır.

7-      Sınav binalarında hiçbir eşya emanete alınmayacağından adaylar, sınav binalarına bu belgeler dışında herhangi bir eşya, araç gereç vb. getiremezler. Sınavın yapıldığı her bir salona en az bir adet duvar saati, adayların sınavda kullanacakları gereçler (kalem, silgi, kalemtıraş) ile peçete ÖSYM tarafından sağlanacaktır. Adaylar sınava şeffaf pet şişe içinde su getirebileceklerdir.

SINAVA GİRERKEN ADAYLARIN YANLARINDA BULUNDURMALARI YASAK OLAN ARAÇ, GEREÇ VE EŞYALARA ilişkin bilgilendirmeler ve SINAVIN UYGULANMASINA ilişkin bilgilendirmeleri

Fotoğraf: Unsplash - craftedbygc

HABERE YORUM KAT