Kırmızı bültenle aranana çalışma izni: Comanchero çetesi lideri nasıl Türk vatandaşı oldu

Kırmızı bültenle aranana çalışma izni: Comanchero çetesi lideri nasıl Türk vatandaşı oldu

Kırmızı bültenle aranan Comanchero çetesinin lideri Hakan Ayık'ın "Türk vatandaşlığı" pazarlaması Türkiye gündemine oturdu.

Sözcü'den İsmail Saymaz, geçtiğimiz günlerde yapılan operasyonla tutuklanan uluslararası Comanchero çetesinin lideri "Reis" kod adlı Hakan Ayık’ın Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığını nasıl elde ettiğini gündeme getirdi. Ayık’ın gayrimenkul alarak vatandaşlık elde etmesine dikkat çekildi.

Comanchero çetesinin lideri Hakan Ayık’ın gayrimenkul alarak vatandaşlık elde etmesi işine aracılık eden ve Kafes Operasyonu kapsamında yakalanarak tutuklanan M.S.’nin eski polis olduğu ve bu operasyon gerçekleştiğinde abisi H.S.’nin de Ankara Emniyet Müdür Yardımcısı olduğu öğrenildi.

Saymaz, Ayık’ın M.S.’ye vatandaşlık için müşteri getirdiğini, kırmızı bültenle aranan kişilere çıkan çalışma iznine gündeme getirirken şu soruları sordu:

- Ayık, Kırmızı Bültenle arandığı halde neden Avusturalya'ya teslim edilmedi?

- Ayık'ın iki ruhsatlı silah aldığı doğru mu?

- Bu ruhsatlar nasıl verildi?

- Maximilian Rivkin, Kırmızı Bültenle aranırken, nasıl olur da parmak izi alındığı halde oturum izni ve vatandaşlık kazanabildi?

- İstihbarat incelemedi mi?

- Her şey bir yana… M.S'nin Ankara Emniyet Müdür Yardımcısı olan ağabeyi H.S., nasıl olur da kardeşinin oturum izni ve vatandaşlık ‘hizmeti' verdiği yabancı kişilerin Kırmızı Bültenle aranan uluslararası çapta uyuşturucu satıcıları olduğunu bilmez?

NE OLMUŞTU?

Türkiye’de Emniyet Genel Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Başkanlığı ve İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce, uluslararası silahlı organize suç örgütü "Comanchero"nun çökertilmesi amacıyla Kafes Operasyonu düzenlenmişti.

Kafes Operasyonu'nda gözaltına alınan 40 şüpheliden 18'i tutuklandı. Savcılığın sevk yazısında, "Comanchero Outlow Motorcycle Gang" olarak bilinen organize suç örgütünün birçok yasa dışı motosiklet kulübü arasında en şiddetli olanlarından kabul edildiği, kurulduğu günden beri denizaşırı uyuşturucu madde ticareti başta olmak üzere çok sayıda suça karıştığı ifade edildi.

HABERE YORUM KAT