Kiracılara müjde... Petrol ve doğalgaz vergisinin yarısını ev sahipleri ödeyecek

Kiracılara müjde... Petrol ve doğalgaz vergisinin yarısını ev sahipleri ödeyecek

Kiracılar artık CO2 vergisinin maliyetlerini tek başlarına karşılamayacaklar.

Federal hükümetin iklim koruma yasasında yaptığı değişiklik sonrasından ilerleyen zamanlar için petrol ve doğalgaz vergisinin yarısını ev sahipleri ödeyecek.

Haftalarca kiracılar ve ev sahipleri arasında adil bir yük paylaşımı konusunda tartışmalar yapılmış olmasına rağmen bir anlaşmaya varılamamıştı.

 Yeşiller ve SPD, kiracıların rahatlamasını savunurken, birlik, ev sahiplerinin kiracıların elektrik ve ısı tüketiminden sorumlu olmadığını savunmuştu.

İlk olarak Der Spiegel tarafından bildirilen kiracılar için kısmi rahatlama, Federal Hükümetin çarşamba günü değiştirilen Federal İklim Koruma Yasası ile birlikte kabul ettiği kararlardan biri.

Alman hükümeti ayrıca daha fazla iklim koruma önlemini finanse etmek için Sekiz milyar Euro daha sağlamayı taahhüt ediyor. İnşaat sektöründe iklim dostu çözümler için daha fazla teşvik sağlamak için yeni inşaat projeleri için standartlar da yükseltilecektir. Plan ayrıca, «Almanya'da iklim dostu üretim» için endüstri ile bir yatırım Anlaşması, enerji üretimi için hidrojen kullanımını teşvik etmek ve doğal CO2 emisyonlarının potansiyelinin daha fazla kullanılmasını öngörmektedir. Hükümet ayrıca, projelerin bir kısmını finanse etmek için iklime zarar veren sübvansiyonların ortadan kaldırılıp kaldırılamayacağını da inceleyecektir

Artı49 Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT