Kiracılara kötü haber! Petrol ve doğalgaz vergisi kiracılara kaldı...

Kiracılara kötü haber! Petrol ve doğalgaz vergisi kiracılara kaldı...

Almanya'daki kiracılar CO2 vergisinin maliyetlerini tek başlarına karşılamak zorunda kalacaklar

Federal hükümetin iklim koruma yasasında yaptığı değişiklik sonrasından ilerleyen zamanlar için petrol ve doğalgaz vergisinin yarısını ev sahipleri ödeyeceği duyurulmuştu ancak SPD ve Birlik meclis gruplarından alınan bilgilere göre, federal hükümetin kiracılar üzerindeki yükü yarı yarıya azaltmak için haftalar önce vardığı bir anlaşma, karara bağlanamadı.

Federal hükümet mayıs ayı ortasında, ev sahiplerinin 1 Ocak'tan bu yana yürürlükte olan petrol ve gaz CO2 fiyatının yarısını karşılaması gerektiğine dair bir uzlaşma duyurmuştu. SPD aylarca bu uzlaşma için uğraşmıştı. Başlangıçta, yeni maliyet tahsisinin en geç bu hafta yasaya bağlanması planlanıyordu. 

SPD'nin Berlin'deki meclis grubu lideri Rolf Mützenich, Birliğin ev sahiplerini ve ev sahiplerini yaşam için daha yüksek CO2 maliyetlerine dahil etmeyi reddettiğini söyledi. Mützenich, "Artık ek masrafları yalnızca kiracılar üstlenmek zorunda" açıklamasında bulundu.

Halihazırda geçerli olan düzenlemeye göre, ev sahipleri, şu anda ton başına 25 Euro olan CO2 fiyatının ek maliyetlerini kiracılara tam olarak yansıtabilecekler. 

Birlik meclis grubu uzun zamandır ev sahiplerinin kiracıların ısınma giderleri üzerinde hiçbir etkisinin olmadığını ve bu nedenle CO2 fiyat maliyetlerine dahil edilmemesi gerektiğini savunuyordu.

Artı49 Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT