Kılıçdaroğlu'ndan muhalefete ittifak çağrısı

Kılıçdaroğlu'ndan muhalefete ittifak çağrısı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yaklaşan yerel seçimlerle ilgili gündemde olan 'ittifak' tartışmaları hakkında açıklamalarda bulundu.

Halktv.com.tr'den Fikret Bila'nın sorularını yanıtlayan Kılıçdaroğlu, muhalefet partilerinin yerel seçimlerde işbirliği yapma olasılığına dair "Türkiye'nin çıkarlarını düşünen muhalefet partileri bir araya gelir" şeklinde konuştu.

Parti isimlerine odaklanmak yerine genel bir değerlendirme yapmayı tercih ettiğini belirten Kılıçdaroğlu, şunları ifade etti:

"Politika, Demirel'in de dediği gibi, 24 saatte bile değişebilir. Benim öngörüme göre, Türkiye'nin geleceği, çıkarları ve huzuru için çabalayan muhalefet partileri bir araya gelecektir. Burada asıl kriter Türkiye'nin geleceği ve çıkarlarıdır. Bu önceliği benimseyen muhalefet partileri işbirliği yapacaktır. Önemli olan ülkenin menfaatidir, geleceğidir ve huzurudur."

Kılıçdaroğlu, CHP'li belediye başkanlarının başarılı olduğunu belirterek ulusal ve yerel sorunlarda iktidardan daha fazla çözüm ürettiklerini vurguladı:

"Belediye başkanlarına, 'Şikayet etmeyin, halka hizmete devam edin' dedim. Bu şekilde çalışıyorlar. CHP'li belediye başkanları son derece başarılı. Halka hizmet anlayışını çok iyi bir şekilde yansıttılar. Hükümet üç maskeyi dahi dağıtamadı ancak CHP'li belediyeler bir günde sorunu çözdü ve ücretsiz maske dağıttılar. Her türlü soruna hızlı çözüm ürettiler. Halk bu gerçeği yaşayarak gördü. Bu nedenle belediye başkanlarımızın tekrar aday olmalarını ve hizmetlerine devam etmelerini istiyorum. Bu büyükşehir belediye başkanları için de geçerli. Son derece başarılılar. Bunu kendilerine de söyledim. Ben Ekrem Bey'in (İmamoğlu), Mansur Bey'in (Yavaş) tekrar İstanbul ve Ankara belediye başkanlıklarına aday olmaları gerektiğini düşünüyorum. İnanıyorum ki Ekrem Bey İstanbul'u, Mansur Bey de Ankara'yı kazanacak."

HABERE YORUM KAT