Kılıçdaroğlu’ndan Akbelen açıklaması

Kılıçdaroğlu’ndan Akbelen açıklaması

Kemal Kılıçdaroğlu, "Bugün TBMM'de Akbelen'den gelen dostlarımızla bir aradaydık. Bilsinler ki Saray'dakiler hariç, 85 milyon insanın üreği onlarla birlikte atıyor" dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bugün Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) yapılan grup toplantısında konuştu. Kılıçdaroğlu, toplantının bir bölümünde "Bugün TBMM'de Akbelen'den gelen dostlarımızla bir aradaydık. Bilsinler ki Saray'dakiler hariç, 85 milyon insanın yüreği onlarla birlikte atıyor" dedi.

İkizköylü Necla Işık ise şu ifadeleri kullandı:

"Akbelen Ormanı davası halen devam ederken, haksız ve hukuksuz bir şekilde kesilen 780 dönümlük Akbelen Ormanı tamamen tahrip edildi. Bu ormanın maden çukuruna dönüşmemesi için hep birlikte ses çıkaralım. Ben de buradayım, bunun sözünü almak için buradayım. 90 yaşındaki ninelerimizin adına buradayım. Zehra Nine, ağaca sarılarak kendini koruyan kahramanımızın adına buradayım; o da burada çünkü. Ne kaldı biliyor musunuz? Hapse girmemiz ve ölmemiz kaldı. Gerekirse vatanımız için ölürüz. Ancak topraklarımızı ve köyümüzü maden canavarına teslim etmeyeceğiz. Akbelen'in geleceği burada belirlenecek. Dualarla uğurlandık dün ve iyi haberler bekliyoruz. Akbelen için, Muğla için, vatanımız için, bugün buradan aldığımız sözlerle dönmek istiyorum."

Kemal Kılıçdaroğlu, video mesajında ise şunları söyledi:

"Hak ve hukukunuzu savunmak, benim, arkadaşlarımın ve bütün vatanseverlerin ortak görevidir. Sizleri burada görmekten mutluluk duyuyorum. Arkadaşlarımız şimdi sizin için mücadele etmek üzere yola çıkacaklar. Bu mücadeleyi sürdüreceğiz ve asla yalnız olmadığınızı unutmayın. Saray'ın dışında, 85 milyon insanın yüreği sizinle birlikte atıyor. Haklarınızı savunmaktan çekinmeyin, bizler de yanınızda olacağız. Her zaman ve her yerde destekçiniziz."

HABERE YORUM KAT